3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Son ödeme günü şoku

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından vatandaşlara gönderilen elektrik fatura bildirimlerinde son ödeme tarihi olarak 14 Ağustos 2009 tarihinin yazılması karşısında abonelerin şaşkına döndüğü bildirildi.

Bu zamana kadar elektrik faturası bildirimlerinde son ödeme tarihinin ayın 26–27 ‘si olduğuna dikkat çeken ilçe halkı, “Çalışan işçi ve memurlar maaşını ayın 15’inden önce alamıyor. Yaklaşık 1.670 emekli ise kademeli olarak ayın 17-26’sı arası maaş alıyor. Bu durumda elektrik borcunu ayın 14’ünde nasıl ödeyecek. Faturalara bu tarih atılırken hiç bu durumlar göz önüne alınmadı? Birde son ödeme günü cuma gününe denk geliyor. Zaten aldığımız maaş yetmiyor. Eğer vatandaş olarak faturaları gününde ödeyemezsek gecikme faizi vermek zorunda kalacağız. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz “ dediler.

TEDAŞ yetkilileri, hatanın elektrik sayaçlarının erken okunmasından kaynaklandığını, bu durumun önümüzdeki aylarda tekrarlanmayacağını belirttiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 12:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?