7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Spor salonu duvarına dev harita

SPOR SALONU DUVARINA DEV TÜRKİYE HARİTASI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Cumhuriyet ilköğretim okulu öğretmen ve öğrenciler kapalı spor salonu duvarına dev Türkiye Haritası çizip boyuyorlar.

Kapalı spor salonu dış duvarına Cumhuriyet ilköğretim okulu Görsel Sanatlar öğretmeni Betül Hantekin ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Koray Dülger’in öncülüğünde üç haftadır çizim ve boyama işi devam eden dev Türkiye Haritası yaklaşık 10 metrekare ebatında.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Koray Dülger, dev Türkiye Haritasının yapımı hakkında şu bilgileri verdi, “ Önce kağıda normal bir Türkiye Haritası çizip bunu 12 kat büyüttük. Sonra büyüttüğümüz kâğıtların üzerinden spor salonunun okul bahçesine bakan bölümüne kurşun kalemle yaklaşık 10 metrekare ebatında haritayı çizdik. Daha sonra yağlı boya ile üç haftadan beri boyama işini yapıyoruz. Bu arada öğrencilerden de yardım alıyoruz. Dev Türkiye Haritasını bir hafta içinde tamamlamayı planlıyoruz. Okul bahçesine yaptığımız bu harita sayesinde çocuklarımız Türkiye’nin şehirlerini doğru düzgün tanısınlar bilsinler. Hangi şehir nerede? Bakarken hem oyun oynar gibi bulsunlar. Hem de okulun bahçesinde bir güzellik olsun “ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 15:26:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?