29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Su gerginliği' tatlıya bağlandı

Kütahya'nın Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Akçaşehir ile Karapelit köylüleri arasında çıkan su gerginliğine el koyarak, tarafları bir araya getirdi. 

Kaymakamlık makamında iki köyün muhtarını karşı karşıya getiren İlhan, “Devletin gücünü kimse sınamasın. Bu işin tatlılıkla çözülmesi gerekiyor” diyerek, tarafları barıştırdı. 

Kaymakam İlhan, Akçaşehir Muhtarı Nazif Özten ve Karapelit Köyü Muhtarı Ahmet Özer ile bir anlaşma tutanağının hazırlandığını ve her iki tarafında bu tutanağa imza attığı açıkladı. Tutanakta “Kütahya Tavşanlı Karapelit Köyü’ne menbaa tahsisi için 30.01.1963 tarihli DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nün vermiş olduğu kararı herhangi bir etki altında kalmadan aynen kabul ediyoruz. İş bu anlaşma tutanağı taraflarca imza altına alınmıştır” ibaresi yer alıyor. 

Kaymakam İlhan, “DSİ’nin 45 yıl önce vermiş olduğu kararda suyun 3’te 1’inin Karapelit Köyü tarafınca kullanılması açıkça beyan edilmiş. Köy halkından bu hakkı mahrum etmek kimsenin haddi değildir. Gerginliğin önlenmesi için gerekli tüm girişimlerimizi yaptık. Buna rağmen o bölgede çalışan kepçemize müdahale edilmesi sonrasında hiç istemeden jandarma ekiplerimizi ve çevik kuvveti olay yerine intikal ettirmek zorunda kaldık. Muhtarların bu anlaşma tutanağına imza atmasıyla artık bu gerginlik ortadan kalkmıştır. 2008 yılında Karapelit Köyü içme suyu projesi Özel İdare’nin programındadır. Bu sorun bu yıl kökten halledilecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 15:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?