30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Şükrü Nazlı, milletvekilliğini hakediyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, yazılı bir açıklama yaparak, tartışılan bazı konulara açıklık getirdi.


Kütahya Merkez İlçe Kongresi'nde başkanlığa seçilen Abdullah Atasever'i tebrik eden Kinay, "Bilindiği gibi, 14 Eylül Pazar günü gerçekleştirdiğimiz yüksek katılımlı ve heyecan dolu Merkez İlçe Kongremiz, Abdullah Atasever’in başkanlığında yeni bir yönetimi göreve getirmiştir. 3 yıl için göreve gelen arkadaşlarımızın ilimizin sorunlarına sahip çıkacağından kimse kuşku duymasın. AK Parti kongreleri merkez ilçeden başlayarak yeni bir heyecan fırtınası estirecektir. Bu kongrelerin yaklaşan yerel seçimlere hazırlanmamız için fırsat teşkil ettiğini düşünüyorum. Kongrede iki adayımızın listesi gayet demokratik bir seçim ortamı içerisinde yarışmıştır. Kongrede yaptığım konuşmada belirttiğim gibi bu seçimin kaybedeni yoktur. Katılımın yüzde 90 düzeyinde gerçekleştiği dikkate alınırsa, partimizin heyecanından hiçbir şey kaybetmediği görülecektir" dedi.

"İL BAŞKANIMIZ VE TEŞKİLATLARIMIZ GERİDE BIRAKTIĞIMIZ 6 YIL İÇİNDE 3 ÖNEMLİ SEÇİM ZAFERİNE İMZA ATMIŞTIR"
İl Başkanı Şükrü Nazlı'nın görevi 6 yıldır başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Milletvekili Kinay, "Ben de AK Parti İl Kurucu üyesi ve Yürütme Kurulu üyesi olarak teşkilat içerisinde görev almış bir siyasetçiyim. Demokrasimizin güçlenmesi Parti Teşkilatlarının çabaları sayesinde sağlanır. Bu doğrultuda, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı görevini 6 yıldır başarıyla sürdüren Şükrü Nazlı’nın ilimize verdiği hizmetler unutulamaz. İl Başkanımız tüm AK Parti camiası tarafından takdir edilmektedir. İl Başkanlığı gibi siyasi sorumluluklar, hiçbir çıkar gözetilmeden üstlenilir. Ücret alınmadan yürütülen bu görevler için yegane motivasyon kaynağı takdir ve teşekkür duygularının ifade edilmesidir. Bu nedenle, hepimiz adına yapılan bu fedakarlığa, kongrede bir teşekkürle karşılık vermek istedim. Elbette Şükrü Nazlı’nın şahsında tüm arkadaşlarımıza teşekkür borcumuz bulunmaktadır" diye konuştu.

"ŞÜKRÜ NAZLI İL BAŞKANI OLMAYI HAKETTİĞİ KADAR, BELEDİYE BAŞKANLIĞI YA DA MİLLETVELİĞİNİ DE HAKEDİYOR"
Şükrü Nazlı'nın çalışkan bir siyasetçi olduğu hatırlatan Kinay, "Bugün TBMM’nde çok sayıda Milletvekilimiz, geçmişte İl Başkanlığı görevini yürütmüştür. Keza Belediye Başkanlığı görevini yürüten bir çok İl Başkanı bulunmaktadır. Siyasette temsil makamları gelip geçicidir. Bir gün bu onurlu görevleri yeni seçilecek arkadaşlara bırakacağız. Önemli olan ilimiz ve ülkemizin dürüst ve çalışkan siyasetçilere emanet edilmesine çalışmaktır. Bu doğrultuda gelecek nesillere örnek davranışlar sergilemeliyiz. Şükrü Nazlı İl Başkanı olmayı hak ettiği kadar, Belediye Başkanlığı ya da Milletveliğini de hak ediyor. Gençliğinin önemli bir bölümünü İktidar Partisi İl Başkanı olarak bir çok fedakarlığa katlanarak geçiren bu arkadaşımıza, “İl Başkanlığı yapabilirsin ama ileri gitme” deme hakkını kendimde görmüyorum" şeklinde konuştu.

"REKABET SİYASETİN DOĞASINDA VAR"
"Rekabet siyasetin doğasında var" diyen Kinay, "Ben 2002 ve 2007 genel seçimlerinde 25 adayla yarıştım. Her bir aday adayı arkadaşımı gösterdikleri medeni cesaret nedeniyle tebrik ettim. Seçimlerde geri sıralardan aday gösterildim. Ama önemli olan, milletimizin yüksek teveccühüne mahzar olan bir siyasi partide yer almamdı. Bununla her zaman gurur duydum. Allah iki kez seçilmeyi nasip etti. Bu görevleri ilimizin ve ülkemizin yararları doğrultusunda sürdürmeye çaba sarf ediyorum. Ama gün gelecek, bu görevleri yeni arkadaşlara bırakacağım" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?