30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Sular kirli akıyor

Kütahya Sağlık İl Müdür Vekili Kamil Türkmen, kentteki sokak çeşmelerinin yüzde 95'inden 'içilemeyecek' derecede kirliği su aktığını söyledi.


Türkmen, yaptığı açıklamada, sokak çeşmelerinin Kütahya'da bir gelenek olduğunu belirterek, "Bir süre önce il genelindeki sokak çeşmelerine yönelik yapılan tahlil çalışmalarında, çeşmelerin yüzde 95'inden kirliği su aktığı ortaya çıktı. Kirli su akan çeşmelere, belediye ile ortak bir çalışma yaparak 'içilmez' levhaları astık. Bilindiği gibi, sokak çeşmesi Kütahya'da bir gelenek. Halkımız gelenek sebebiyle her seferinde sokak çeşmelerine yöneliyor. Şehirdeki sokak çeşmeleri ile ilgili yeni bir çalışma başlattık. İlk raporlar da olumlu çıktı. Eğer bu çalışmamız başarıyla sonuçlanırsa belediyemizle birlikte tüm sokak çeşmelerini yeniden elden geçireceğiz" dedi. Türkmen, Kütahya'nın şehir şebekesinde klorlama ve dezenfekte çalışmalarında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını sözlerine ekledi.
Kütahya'da sokak çeşmesi sayısının 200'ü bulduğu öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 12:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze kaya IP: 88.251.212.xxx Tarih : 14.06.2008 02:26:59

hiç şaşırmadım nedense sadece sokak çeşmeleri değil evlerimizdeki çeşme sularından da mikrop akıyor.bardağa su doldurduğunuzda iyi bakın bardağın dibine resmen kum çöküyo.kimse görmüyormu kimse dikkat etmiyormu anlamıyorum çocuklarımız hep hasta.sebebi ise mikrobik doktorlar çeşmeden su içirmeyin diyorlar hazır sularla başedilmiyor birileri birşeyler yapsın artık çok zor birşeymi şebeke suyunu temizlemek.birileri duysun bu sesi ve birşeyler yapılsın bir an önce.