3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Sürücülere dert tamircilere bereket

Kütahya'nın Simav ilçesinde, fenni muayene istasyonlarının özelleştirilmesiyle birlikte araçlar tepeden tırnağa incelenirken, bu durum tamircilere yaradı.

Fenni muayenede en fazla dikkat edilen hususlar, araçlara takılan aksesuarlar, cam filmleri, motorun temizliği, kaportada boyasız yerler ve çarpıklar, lastik dişlerinin 3 milimetrenin üzerinde olması dış görünüş oluyor. Yürüyen aksamda ise, fren ve debriyaj, rot başları ve balans ayarı, elektrik sistemi ve sinyallerin sağlıklı çalışıp çalışmadığına bakılıyor.

Titiz kontroller sürücülerin canını sıkarken, her 10 araçtan 4 tanesinin geri gönderilmesi, kaportacılar, oto tamircileri, oto yıkamacılar ve lastikçilerin yüzünü güldürüyor. Kriz döneminde yapılan sıkı denetim, esnafın iş temposunu artırırken, sürücülere ise çile çektiriyor.

Simav Sanayi Sitesi'nde oto elektrikçiliği yaparak geçimini sağlayan Nuri Kart, bir aracın istasyonlarda yaklaşık 2 saatte incelendiğini hatırlattı. Sürücülerin büyük kısmının ikinci muayeneye gitmemek için önce kendilerine gelerek elektronik aksam ile ilgili aksayan kısımları gözden geçirttiklerini anlatan Kart, eskiye nazaran işlerinin arttığını vurguladı..

Lastik tamircisi Ahmet Dağhan da, lastiklerde 3 mm şartı aranması sebebiyle birçok sürücünün fenni muayene öncesi kendilerine müracaat edip diş derinliği ölçümü yaptırdığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?