29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Suya kavuşmak için gün sayıyorlar

Kütahya'nın Okçu ve Göveççi mahallelerindeki tarımsal sulama projesi çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.


AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, yatığı açıklamada, "Çamlıca mesire alanlarının bulunduğu sebze-meyve deposu, bereketli toprakları, verimli bahçeleriyle ünlü Okçu ve Göveçci mahalleleri tarımsal sulama imkanlarından faydalanmak için gün sayıyor. Halkın talepleri üzerine Okçu Mahallesi'nde DSİ tarafından yapılan sondajla 51 lt/sn suyun ve Göveçci Mahallesi'nde de 30 lt/su suyun bulunması memnuniyet yarattı. DSİ tarafından arazilerin sulanabilmesi için sondajlara devam edilecek.Köy hizmetleri tarafından projelendirilerek yağmurlama damlama yöntemiyle araziler sulanacak" dedi.

OKÇU VE GÖVEÇCİ, VERİMLİ BAHÇELERİYLE KÜTAHYA'YI BESLİYOR
Nazlı ve beraberindeki heyet, Okçu ve Göveçci mahallelerindeki sontaj çalışmalarını yerinde inceledi. Nazlı, burada yaptığı açıklamada, "Çamlıca bizim en fazla üzerinde durduğumuz yerlerden bir tanesi.Verimli bahçeleriyle Kütahya'yı besleyen bu mahallelerimizin tarımsal sulamaya geçmeleri ve hükümetimizin verdiği desteklerden faydalanmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Milletvekillerimiz konuyu Ankara'da takip ediyorlar. Buradaki sondajları hızlandırarak bir an evvel bu projelerin bitmesini sağlayacağız. Çamlıca'yı susuzluktan kurtaracağız. Fedakarca çalışan çamlıcalılara destek olacağız.Bugün yetkili kişileri de beraberimizde davet ederek sorunları yerinde tespit ettik. Çözüm yollarını beraberce tartıştık.İnşallah burada elde ettiğimiz verilerle bu projeleri tamamlayacağız" diye konuştu.

TARIMSAL SULAMAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
İl Genel Meclis Başkanı Kamil Saraçoğlu da, İl Özel İdaresi olarak tarımsal sulamaya büyük önem verdiklerini, 2007 yılında il genelinde 6 proje gerçekleştireceklerini, Okçu ve Göveçci köylerinin sondaj çalışmalarının bitmesiyle birlikte buralarda da trafoların kurulması ve yağmurlama-damlama projeleri için 250 bin YTL ödenek ayırdıklarını ifade etti.


Ziyarete, DSİ 34.Şube Müdürü Yunus Algın, İl Genel Sekreteri Salih Akkaya, TEDAŞ Müdürü İrfan Ataman, İl Özel İdare Sulama Müdürü Murat Koyak ve Kütahya Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileride katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?