29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tahliller modern cihazlarla yapılıyor

Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, toprak, bitki ve tarımsal sulama suyu analizlerini modern cihazlarla yaptıklarını söyledi.
Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Toprakların korunması yanlış gübreleme ile çoraklaşmalarını engellemek daha ileriki nesillere aktarabilmek ve yanlış gübreleme sonucu gübre israfını önlemek amacıyla en etkili yol gübreleme yapmadan önce topraklarınızı analiz ettirmenizdir.Analiz sonucunda atacağınız gübre toprağınızı kirletmeden sadece üreteceğiniz bitkinin isteklerine uygun olacağından daha az masrafla daha fazla üretme imkanı da bulacaksınız. Kütahya Ziraat odası olarak çiftçilerimize bu imkanı sunmanın sevincini yaşamakta ve bu imkandan herkesin faydalanmasını dilemekteyiz. Zirai ilaç ve tohumluklar konularında çiftçilerimize her türlü imkanı sağlamak amacındayız. Buradan yola çıkarak çiftçilerimizin zirai ilaçlardan uygun ilacı uygun zamanda ve uygun dozda kullanmaları hususlarında hassas davranmaktayız. Odamızda böcek ilaçları, mantar ilaçları ve yabancı ot ilaçları en uygun fiyatlandırmayla satışa sunulmaktadır.

Sertifikalı tohumluklar, laboratuar kontrollerinden geçmiştir. Modern tesislerde elenip ilaçlanmıştır. Dekara daha az miktarda tohum atılmaktadır. Çimlenme kabiliyeti yüksektir. Yüzde 25 verim artışı sağlamaktadır. Tohum kalitelidir. Tohum sağlıklıdır. Islah edilmiş çeşitler ve kaliteli tohumluklar verimliliği arttırıp, üretim riskini azaltır sonuçta çiftçinin gelirini yükseltir.Çiftçilerimizin bütün bu avantajlardan yaralanmaları için TİGEM bayiliği’ni alarak sertifikalı tohumluk kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 11:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?