2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tarhana Festivali başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarhana Festivali başladı.

Adnan Menderes Kültür Parkı’nda bu yıl yedincisi düzenlenen Gediz Tarhana Festivali şenlikleri için festival alanı kapısı önünde bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, Kütahya İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Ahmet Tan, çevre belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açış konuşması yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, bölge insanının yıllarca birinci yemek olarak sofrasından eksik etmediği Gediz Tarhanasının, yoğurt, sarımsak, biber soğan, domates, nane ve çeşitli baharatlarla yoğun bir emek sonucu meydana geldiğini söyledi. Gediz çevresindeki ev hanımlarının ellerinde bir araya getirilen bu sağlık dolu gıda maddeleri ile adeta şifa iksiri üretildiğini belirten Başkan Mehmed Ali Saraoğlu, yemek yiyebilen her yaştan insana şifa veren Gediz tarhanasının eskiden hastalara ilaç yerine içirildiğini dile getirdi. Başkan Saraoğlu, “Gediz tarhanasını yedi yıldan beri dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Ünlü markalarıyla tanınan birçok ülke gibi tarhana denince Türkiye ve Gediz’in hatırlanmasını istiyoruz. Henüz istediğimiz düzeyde değilse de markalaşan tarhanamız, yurt dışında tanınır hale gelmiştir” dedi.

Daha sonra festivale katılan 265 esnaftan bazılarının satış reyonlarını ziyaret eden Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve misafirlere özel bir şirket tarafından hazırlanan sıcak tarhana ikram edildi.
Amfi Tiyatro da düzenlenen Ertuğrul Erkişi konserine katılan Kaymakam Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Saraoğlu, misafirler ve tüm Gedizliler gece yarısına kadar eğlendiler. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı konserde doyasıya eğlenen vatandaşlar tam bir müzik şöleni yaşadı. Başkan Saraoğlu, birlikte şarkı söylediği Sanatçı Ertuğrul Erkişi’ye plaket ve paketlenmiş Gediz tarhanası hediye etti. Daha sonra düzenlenen havai fişek gösterileri büyük bir ilgi ile izlendi.
Festivalin 9 Ağustos gününe kadar devam edeceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 12:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?