4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Tarih, yok olmaktan kurtuluyor

Kütahya Belediyesi, şehirdeki tarihi evlerin restorasyonu için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Mustafa İça, tarihi evlerin aslına uygun olarak restore ettirilmesi için Mimarlar Odası ile protokol imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan İça, "Kütahya’nın en önemli problemlerinin başında, tarihi eserlerin korunması ve bunlarla ilgili restorasyon çalışmaları geliyor. Kütahya’da yıllardır yüzlerce tarihi ev, çok hisseli olması ve Anıtlar Kurulu’nun ağır işlemesi sebebiyle yıkılmaya yüz tuttu. Bunların korunabilmesi için yaptığımız çalışmaları hayata geçiriyoruz. Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği, tarihi evlerin röleve, restitasyon ve restorasyon projeleri, Mimarlar Odası’nca yapılacak" dedi.

Başkan İça, Kütahya’da Anıtlar Kurulu tarafından tescillenen 482 adet tarihi evin bulunduğu ifade etti. Mimarlar Odası Başkanı Ertan Arık da, "Kütahya, sanat ve kültür açısından olduğu gibi, mimari eserler açısından da zengin. Yıllardır sürüncemede kalan bu mimari eserlerimiz koma halinde yatan bir hasta gibiydi. Burada tabii ki ilgisizlik de söz konusu. Belediye başkanımız göreve geldiği günden itibaren bunların ayaklanması için bir çaba sarf etti. Yaptığımız anlaşma gereği tarihi evlerin röleve, restorasyon ve restitisyon projelerini odamız yapacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 13:14:42
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?