8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Tarih dersini Ankara’da yaptılar!

TARİH DERSİNİ ANKARA’DA YAPTILAR

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güçlendirme Vakfı'na bağlı Özel Başaran Yıldız Lisesi öğrencileri, tarih dersleri kapsamında Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişi ve TBMM’nin açılışı konularını Ankara’da işlediler.

Özel Başaran Lisesi tarih öğretmeni Nafiye Okadan, eğitimin sadece dört duvar arasına sıkıştırmayacağını belirterek hem bu anlayışla hem de öğrencilere tarih şuuru kazandırmak amacıyla tarih dersi kapsamında Ankara’ya bir gezi düzenlediklerini, derste işlenecek konuları bu gezide tarihin geçtiği yerlerde işlediklerini bildirdi.

Nafiye Okadan, tarih özellikle TBMM’nin açılışını ve Cumhuriyetin kuruluşu konularını bu konuların yaşanarak yazıldığı Ankara’da öğrencilere göstererek anlatmanın daha etkili ve güzel olacağı düşüncesiyle Ankara’ya bir gezi düzenlediklerini, gezi kapsamında bugünkü adı “Kurtuluş Savaşı Müzesi” olan 1. TBMM binasını ve Anıtkabir’i, Etnografya Müzesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Okadan, öğrencilere tarih şuuru vermenin önemine de değinerek, öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı Mücadelesini hangi koşullar altında yürüttüğünü, TBMM’nin hangi koşullar altında kurulduğunu, “Hâkimiyet Milletindir” anlayışının nasıl Cumhuriyetimizin kuruluşuna temel olduğunu tarihimizi buralarda adeta o günleri yaşarcasına öğrendiler.

Anadolu’nun bir kültür hazinesini olduğunu kaydeden Okadan, ziyaret ettiğimiz Anadolu Medeniyetleri Müzesinde Anadolu’nun dört bir bucağından arkeoloji kazıları sonucu bulunan Anadolu tarihinin kültür zenginliklerini yansıtan eserleri gördük. Etnografya Müzesi ise Anadolu’daki Türk Kültürünü yansıtıyordu. Bu Müzenin ayrı bir özelliği daha vardı. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘ün naşı Anıtkabir’e defnedilmeden önce 15 yıl burada misafir edilmişti. Bu müze biz öğretmenlerin ve öğrencilerin en çok duygulandığı yerlerden biriydi.

Okadan, gezi kapsamında son olarak Anıtkabir’i de ziyaret ettiklerini belirterek, Aslanlı yoldan geçerken, devasa Türk Bayrağının dalgalanışını izlerken, kahraman Mehmetçiklerimizin nöbetleri başındaki o gurur verici dimdik duruşlarını ve son olarak da Atatürk’ün karşısında kendimizi bulunca duygularımızın kabardığını hissettik. Yeniden buralara gelmek ümidiyle Ankara’dan Kütahya’ya döndük.

Ankara’daki gezi programına Tarih Öğretmeni Nafiye Okadan’ın yanı sıra Müdür Yardımcısı Zafer Yılmaz, Psikolojik Danışmanlık Rehber Öğretmeni İlknur Canatan ile İngilizce öğretmeni Şener Benli de katıldılar.

TARİH DERSİNİ ANKARA’DA YAPTILAR
TARİH DERSİNİ ANKARA’DA YAPTILAR
TARİH DERSİNİ ANKARA’DA YAPTILAR
TARİH DERSİNİ ANKARA’DA YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 14:42:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 19:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?