7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tarihi konak, sanat galerisi oldu

Kütahya’da, mülkiyeti İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait Germiyan Sokağı’ndaki tarihi bir konak, Salih-Cemile Gül çifti tarafından kiralanarak sanat galerisi haline getirildi.

3 kattan oluşan asırlık binada, yöreye has ağır işlemeli kadın elbiseleri, el emeği ve göz nuru dökülerek yapılan masa, yatak ve sehpa örtüleri gibi ürünler teşhir edilecek. Konak, yapılan restorasyonla örnek sanat galerisine döndü. Mahalli kadın kıyafetleri konusunda uzman olan dikiş-nakış öğretmeni Cemile Gül ve eşi Salih Gül, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir çalışma sergilemenin sevinci yaşadıklarını söylediler.

Sanat galerisine Germiyan Konağı adını verdiklerini söyleyen Salih Gül, "Galeride el emeği ve göz nuru dökülerek yapılan eserlerin ve kadın kıyafetlerinin yanı sıra, mahalli yemekler de bulunacak. Yerli ve yabancı turistlere, grup olmak kaydıyla Kütahya yemekleri olan mantı, güveç, tirit ile tatlı çeşitleri yer sofralarında ikram edilecek. Kütahya’nın çinisi, porseleni kadar yemekleri de meşhurdur. Kütahyalılar, bugüne kadar yöreye has yemekleri ön plana çıkaramadılar. Konakta ayrıca kafe bölümümüz de bulunuyor. Burada kahve, çay ve meşrubat çeşitlerimiz de bulunuyor" dedi.

Kütahya
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 14:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?