3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tarihi köprü ilgisizlik kurbanı

Kütahya Simav’da 7 yıl önce belediye tarafından ortaya çıkarılan Osmanlı dönemine ait 9 gözlü tarihi köprünün ilgisizlik yüzünden çökmeye başlaması vatandaşları derinden üzüyor.

Geçmişiyle ilgili kimsenin bir bilgiye sahip olmadığı tarihi kemer köprünün koruma altına alınması için TEMA Vakfı olarak belediye aracılığı ile Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ifade eden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Simav Temsilcisi Ömer Önder, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden aldıkları, ”Bizden habersiz sakın bölgede herhangi bir çalışma yapmayın” yönündeki uyarı niteliğindeki resmi yazının kendileriyle birlikte Simav halkını da derinden üzdüğünü kaydetti.

Simav – Bursa Karayolunun 3.kilometresinde güzergâh üzerinde yer alan taştan yapılmış “9 Gözlü Tarihi Kemer Köprü”nün kendini bilmez vatandaşlar tarafından sürekli tahrip edilmek suretiyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken TEMA Simav Temsilcisi Ömer Önder,”Vakıflar önlem almayacaksa TEMA Vakfı olarak biz önlem alalım. Tarihi eserin çevresini koruma altına alalım. Yoksa yarın çok geç olacak. Ata yadigârı bir tarihi yapı daha toprağa karışacak. Bu durum beni ve Simav halkını derinden üzüyor” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün konuya hassasiyetle eğilmesini beklediklerini anlatan 85 yaşındaki Simav’ın TEMA dedesi Ömer Önder, yetkililerin bölgede yapacakları bir incelemenin ardından serzenişte bulunmakta kendisinin ne kadar haklı olduğunun ortaya çıkacağını iddia etti, görevlileri Simav’a davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 19:37:50
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 19:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?