6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tarihi Medrese harebeye döndü

Kütahya’da mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne geçen 570 yıllık İshak Fakih Medresesi’nin yıllardır harabe bir vaziyette durması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açıyor.

Paşam Sultan Mahallesi İshak Fakih Caddesi üzerindeki tarihi medresenin yıllardır atıl vaziyette durmasına bir anlam veremediklerini belirten mahalle sakinleri, binanın değerlendirilmesini istedi.

Tarihi binanın mülkiyetinin 2 yıl öncesine kadar Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kütahya Şubesi’nde olduğu, daha sonra tekrar Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne geçtiği öğrenildi.

Paşam Sultan Mahallesi sakinleri, İshak Fakih Medresesi’nin restore ettirilerek değerlendirilmesini istiyor. Vatandaşlar, "Tarihi bina bundan 22 yıl öncesine kadar kullanılıyordu. Burada yüzlerce ev hanımı halı dokuyordu. Yetkililerden isteğimiz, bu binanın restore edilerek yeniden insanların hizmetine sunulması" dediler.

Mahalle sakinleri, 5.5 asır önce ünlü fıkıh alimi İshak Hazretleri’nin yüzlerce talebe yetiştirdiği mekanın şimdi ayyaşların mekan edinmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Kütahya-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?