7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tarihi okul müze oluyor

TARİHİ OKUL MÜZE OLUYOR

Kütahya’nın Simav ilçesinde Cumhuriyet ile yaşıt Osmanbey İlköğretim Okulu 5 şiddetindeki 17 Şubat depreminde ağır hasar gördü ve boşaltıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer başta olmak üzere Kaymakam Rıza Dalan, Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı ve Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri bir araya gelerek Simav’ın ihtiyacı olan müzeye dönüştürülmesi için formül arayışına girdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, Belediye Başkanı Kasım Karahan’dan okulu müzeye dönüştürmek gayesiyle Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden tahsis talebinde bulunmasını, kendisinin de bu oluşuma destek vereceğini bildirdi. Bunun üzerine belediye Kütahya İl Milli Eğitime bir talep yazısı yazarak Osmanbey İlköğretimi müze yapma gayesiyle tahsisini istedi. Konu Kütahya’da 2010 Ocak ayı İl Genel Meclisi toplantısında ele alındı.

Kütahya İl Genel Meclisi'nin Daimi Encümen üyesi Simavlı Hüseyin Kalaycık’ın üstün gayretleri ve 37 üyenin tamamının onayı ile Cumhuriyet ile yaşıt Osmanbey İlköğretim Okulu 25 yıllığına Simav Belediyesine Müze yapılması şartıyla tahsis edildi. Kararın ardından belediyenin tarihi okulu müzeye dönüştürmek için onarım ve restorasyon çalışmalarına başlaması ilçede herkesi sevindirdi.

AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Simav’a müze kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti. Yağcı,” Müze eksikliğimizi gidermenin huzuru içerisindeyiz. Oluşuma katkı sağlayan siyasetçiden bürokratına kadar emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?