7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tarihi okulda ilginç koleksiyon

TARİHİ OKULDA İLGİNÇ KOLEKSİYON

Kütahya Simav’da 84 yıl önce eğitim hayatına başlayan tarihi Osmanbey İlköğretim Okulunda bu güne kadar görev yapan öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı köşe oluşturuldu.

Cumhuriyetin ilanından 3 yıl sonra eğitim hayatına başlayan tarihi okulda bu güne kadar 126 öğretmenin görev aldığını ifade eden okul müdürü Ahmet Oğul, çoğunluğu hayatta olmayan öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı köşenin kendileri açısından özel bir anlamı bulunduğunu ve özel olarak korunduğunu söyledi.

Okulda görev yapan 126 öğretmenden 18’inin fotoğrafına ulaşamadıklarını ifade eden Ahmet Oğul, “ 1926 ile 1944 yılları arasında görev yapan öğretmenlerimizden H. Basri Göker, Abdurrahman H.Bey, Ömer Erdoğan, Münise Hanım, Halide Hanım, Kevser Hanım, İhsan Ertuğrul, Esma Lema, Ali Rıza Bey, Zübeyde Hanım, Sabahat Sanatek, Adile Hanım, Naciye Dinçman’ın ebediyete intikal ettiklerini biliyoruz. Ancak fotoğraflarını bulamıyoruz. Yakınlarının ellerinde fotoğrafları varsa köşemizde sergilemek üzere okulumuza getirmelerini istirham ediyorum” diye konuştu.

Okul Müdürü Ahmet Oğul, okulda görev yapan öğretmenlerin fotoğraflarının oluşturduğu köşenin öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

TARİHİ OKULDA İLGİNÇ KOLEKSİYON
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 12:34:02
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 12:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?