3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tarihi Simav evleri yıkılıyor

SİMAV'DA TARİHİ EVLERİNİ ONARMAK YERİNE, YIKIYORLAR

Kütahya’nın Simav ilçesinde, restorasyonu Anıtlar Yüksek Kurulu'nun iznine tabi olan tarihi evler, bu günlerde bürokratik işlemlerin çoğunluğu ve maliyetlerin yüksek olması sebebiyle sahipleri tarafından birer birer yıkılıyor. İçerisinde oturulmadığı için yoldan gelip geçen vatandaşlar açısından tehlike arz eder hale gelen tarihi binaların sahipleri herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için evlerini tamir ettirmek yerine yıkmayı tercih ediyor.

Tarihi evleri tamir ettirmenin kendilerine hem çok pahalıya mal olduğunu hem de bürokratik işlemlerin de çokluğundan yakınan vatandaşlar bu konuda en güzel çarenin bir döneme damgasını vuran tarihi evleri yıkmak olduğunu ifade etti.

Simav'da tarihi evler özellikle kenar mahallelerde bulunuyor. Tarihi evlerin bulunduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlar ise içerisinde oturulmadığı için tehlike arz eder hale gelen tarihi evlerin önünden geçmekten korkar hale geldikleri için her gün belediye başta olmak üzere diğer kamu kurumlarına şikayetçi oluyor. Okulların açılmasıyla çocuklarının tehlike altında bulunduğunu ileri süren veliler harabe haldeki evlerin yıkılmasını istiyor.

Bunun üzerine harekete geçen tarihi evlerin sahipleri de onarmak yerine büyük masraf ve bürokratik engellerle uğraşmak yerine evlerini yıkmayı tercih ediyor. Yıkılan tarihi evlerin yerine ise bir müddet sonra betonarme binalar dikiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 15:58:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?