7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tarım sektörü atağa kalkacak

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, Türkiye'nin tarım ve hayvancılığı mutlaka geliştirmek zorunda olduğunu belirtti.

Kızılcaören beldesindeki bölge muhtarlar toplantısından konuşan Nazlı, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olan KÖYDES ile köylerin hayat bulduğunu kaydetti.

Nazlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son 7,5 yıla dönüp baktığımızda, gerek ülke genelinde ve gerekse yerelde, yani şehir ve köylerimizde yapılan yatırım ve hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Hükümetimizin özellikle köylerimize yönelik olarak hayata geçirdiği Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı projesi olan KÖYDES ile köylerimiz hayat buldu, şenlendi. Bugün yolu ve suyu olmayan köyümüz kalmadı. Bir diğer altyapı hizmeti olan kanalizasyon ve fosseptik konularının da yüz 92’sini tamamladık. Ayrıca köylerimizin meydan ve sokaklarını kilit taşlarıyla tozdan ve çamurdan kurtarıp pırıl pırıl hale getiriyoruz. Bundan sonraki esas hedeflerimiz ise köylerimiz de yaşayan ve çiftçilikle uğraşan insanlarımızın refah ve gelir seviyelerini yükseltmek olacaktır. Bu amaçla Meclisimizde aldığımız kararla geçtiğimiz sene olduğu gibi 2010 yılında da 16 sulama projesini programa aldık. İl Özel İdaremizin hizmet ve kaynakları ile bu 16 projeyi de tamamlayarak insanlarımızın hizmetine sunacağız."

 

"SUYU YERİNDE VE ETKİN BİR ŞEKİLDE KULLANALIM"

Tarım ve Hayvancılığın mutlaka geliştirilmesini gerektiğini anlatan Nazlı, "Modern sulama teknikleriyle yapacağımız tarım ve hayvancılık, köylerdeki insanımızın refahını ve gelirini arttıracaktır. Muhtarlarımız olarak, köylerde yaşayan vatandaşlarımızı bu anlamda destekleyerek yönlendirmek ve yapılan hizmetlere sahip çıkmak size düşüyor. Bugün sahip olduğumuz elimizdeki suyun kıymetini bilelim. Yerinde ve etkin kullanalım. Çağdaş dünyanın en büyük ihtiyacı su ve gıdadır. Bunun hissedilmesi, önümüzdeki yıllarda daha fazla olacaktır. Tarımımıza ve hayvancılığımıza sahip çıkalım ve geliştirelim. Aksi takdirde dışa bağımlı hale geliriz” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan köy muhtarları sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler.

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:
KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:
KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:44:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 14:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?