7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tarlaları fareler istila etti

KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI

Kütahya merkeze bağlı Fındık köyünde hububat ve pancardan sonra patates ekili arazilere de dadanan tarla fareleri, çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi.

Tarlada sopalarla fareleri yakalayıp öldürmeye çalışan üreticiler, bu yıl fareden dolayı ürün kayıp oranlarının yüzde 70'e kadar çıktığını belirttiler.

Ekili tarlalarının adeta fare yuvası haline dönüştüğünü ifade eden Fındık köyü sakinleri, devletin kendilerine yardım eli uzatmasını istiyor.

70 haneli 121 nüfuslu Fındık köyünün muhtarı Mustafa Kayalı, "Fareler ekili arazide buğdayı kökünden keserek ve yiyerek yüzde 70 oranında zayiat verdi. Ayrıca fareler bahçelerimizde ekili pancar, patetes, domates ve diğer ürenlerimize de yiyerek büyük zararlar veriyor. Bir kaç hafta sonra ekim mevsimi başlacak. Fadelerden dolayı ekim yapmamayı düşünüyoruz. Çünkü tohumu tarlaya atar atmaz fareler yiyecek. Yetkililerin bizim bu sorunumuza bir çözüm üretmelerini istiyoruz" dedi.

Muhtar Kayalı, köyde yaşayan hemen hemen herkesin çiftçilik yaparak geçimini sağladığını, farelerin verdiği zarar sebebiyle geçim sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Köy sakinlerinden Kamil Yıldırım ve Mehmet Ersoy da, fareler yüzünden zararlarının çok büyük olduğunu dile getirerek, yetkililerin kendilerini fare kabusunden kurtarmasını istediler.

KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI
KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI
KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI
KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI
KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI
KÜTAHYA'DA FARE İSTİLASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 13:26:05
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?