29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Tasarımdan para kazanma zamanı'

Kütahya Porselen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, artık paradan para kazanma devrinin sona erdiğini söyledi.


Aynı zamanda Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı da olan Nafi Güral, Çin mallarının Kütahya Porselen olarak yutturulmaya çalışıldığını belirterek, "Paradan para kazanma devri bitti, şimdi tasarımdan para kazanılıyor. Bizim gibi, tasarım anlayışını benimsemiş olanlar, Çin korkusuna kapılmaz. Biz iç pazarda Çin'den etkilenmiyoruz, kaliteli ürün, özel tasarım ve kabul edilebilir fiyatlarımızla onların hedef kulvarının dışındayız. Sıradan bir Çin malı, emsalsiz Kütahya porseleninin, çinisinin yerini tutabilir mi? Çin malları, Kütahya çinisi, porseleni olarak yutturuluyor, bunları alanlara şaşıyorum. Çin kökenli ucuz ürünlerin dekorunda veya sırrında, ucuza çıksın diye 'kurşun kadmiyum' kullanılıyor. Bunlar hem bizim laboratuvarımızda, hem de Ankara'da yapılan bilimsel incelemeler sonucunda kanıtlandı. Kurşunun insan sağlığına çok ciddi zararları olduğu zaten biliniyor" dedi.

"KÜTAHYA PORSELEN SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ"
Kütahya Porselen'in sektörün öncüsü olduğunu ifade eden Güral, "Dünyada bizden daha kaliteli, daha vasıflı porselen üreten bir fabrika, hatta bir ülke yok. Porselencilikte biz dünyayı değil, dünya bizi takip ediyor. Buna rağmen, Türkiye'deki çoğu porselen fabrikası kendi porselenine güvenmediği için yabancı isimler kullanıyor. Biz de ürettiğimiz porselenlere yabancı ülke damgası vursak, rahatlıkla 2 kat fiyatına satarız. Ama, biz ülkemize, Kütahya'mıza, kendi alın terimize inanıyoruz, ürünlerimizle gurur duyuyoruz. Dünyadaki bütün teknik gelişmeleri yakından izliyoruz, en üstün laboratuvarlara sahibiz. Güral ailesi olarak Türk porselen piyasasının yaklaşık yüzde 75'ine hakimiz. Dünyada aile olarak ilk sıradayız, Avrupa'da ise birinciyiz. Toplam 120 milyon sofra eşyası üretiyoruz, sadece bizim fabrikanın 170 bin metrekare kapalı alanı var, 2 bin 400 kişi çalışıyor" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 3.09.2008 22:46:50

Sn GÜRAL örnek bir işadamı.söyledikleri çok doğru.Diyorumki Şu Ünlü Kütahya vişnesi ham olarak satılmasa,mesela reçel,marmelat veya meyve suyu olarak işlenerek satılsa ne iyi olur.saygılar.