2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Taşkınlara karşı önlem alındı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde son yağışlar yüzünden Koca Çay’da meydana gelen taşkınlarda içme suyu kuyularının yıkılma tehlikesine karşı DSİ tarafından genişletme ve besleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.


Çalışmaları yerinde inceleyen Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, ”Son zamanlarda ilçemizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu Koca Çayda oluşan taşkınlar çay yatağını değiştirmiş,bunun sonucunda da Dereköy beldemizde bulunan ve ilçemizin içme suyu ihtiyacını sağlayan keson kuyular yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Koca Çay’da taşkınların başladığı ilk andan itibaren belediyemiz iş makineleri ile müdahale edilmiştir.

Çünkü taşkınlar sonucu keson kuyuları yıkılması ilçemizi uzun süre susuz bırakabilirdi. Daha sonra ise DSİ’ne yaptığımız müracaat sonucu verilen dozer keson kuyulara destek amacıyla çay içerisinde genişletme çalışmalarına başlamıştır. Yoğun çalışmalar sonucu tehlikeli durum ortadan kalkmıştır..Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.Önümüzdeki günlerde ihata duvarı yapımı ve taşla besleme çalışmalarına başlanacaktır. Bu çalışmalar yaklaşık 10 gün sürecektir.Dozer talebimizi kısa sürede yerine getiren Kütahya DSİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?