3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tatbikat, gerçeğini aratmadı

HASTANEDEKİ TATBİKAT, GERÇEĞİNİ ARATMADI

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatı adeta gerçeğini aratmadı.

Yıl içerisinde hastanedeki personele yangın konusunda bilgilendirmek amacıyla bu tür tatbikatların yapıldığı bildirilirken, bu çalışmalarla oluşması muhtemel tehlikelerin öncesinde personelin gerekli müdahaleyi yapabilmesi amaçlanıyor.

Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amirliği, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi ana ve B bloklarda görevli personel için tatbikat düzenledi.

Tatbikatta personele yangın çeşitleri ve yangına karşı müdahale şekilleri itfaiye amiri Mustafa Demir tarafından anlatıldı.

Daha sonra tatbikata geçen ekipler hazırlanan maketlerde benzin ve gaz yangınlarına karşı hangi maddelerle müdahale edileceği gösterildi.

Hastanede görevli Op. Dr. Kerem Keskin de tatbikat amaçlı yakılan petrol ve petrol ürünleri yangınına müdahale ederek tatbikatın amacına ulaştığını gösterdi.

Gerçekleştirilen tatbikat ve eğitim çalışmaları konusunda bilgiler veren Başhekim Sabahattin Altıntaş, "Hastane personelinin yangında ilk müdahalede etkin olmaları gerekiyor. Çünkü bir itfaiye ekibi olay yerine ulaşana kadar personelimiz gerekli tedbirlerini almış ve olaya ilk müdahaleyi yapmış olmalı.” ifadelerini kullandı.

HASTANEDEKİ TATBİKAT, GERÇEĞİNİ ARATMADI
HASTANEDEKİ TATBİKAT, GERÇEĞİNİ ARATMADI
HASTANEDEKİ TATBİKAT, GERÇEĞİNİ ARATMADI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 13:33:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?