29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tatbikat gerçeği aratmadı

Kütahya'da, Çevik Kuvvet Polisi tarafından gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde yapılan tatbikatı, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Hasan Küçükakyüz, Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, polis şube müdürleri ve çok sayıda polis memuru izledi.


Seneryo gereği bir grup polis memuru gösterici kılığına girdi. Gösterici grup slogan atarak polise taş ve molotof kokteyli attı. Bu arada, gösteri alanı ana-baba gününe döndü. Polis, gösterici gruba panzerle tazyikli su sıktı. Daha sonra da çevik kuvvet ekipleri göstericileri çembere alarak, şüphelileri tek tek gösteri alanına gelen polis aracına taşıdı.


Takbikatı değerlendiren İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, tatbikat için yaklaşık 1 hafta süren hazırlık yapıldığını belirterek, “Çevik kuvvet polisimizin yapmış olduğu tatbikat da gösterdi ki Kütahya polisi her türlü toplumsal olaya karşı hazır durumdadır. Gerçeğini aratmayan bu tatbikat ile Kütahya’da yaşanacak olası bir toplumsal olayın kısa süre üstesinden gelebiliriz. Kütahya halkı rahat ve ferah bir şekilde gündelik yaşantısına devam edebilir. Bizler her zaman göreve hazırız” dedi. Çelik, tatbikata 74 personelin katıldığını sözlerine ekledi.


Vali Kocatepe, 'toplumsal olaylara müdahele tatbikatı' adı verilen uygulamayı başarıyla icra eden personele teşekkür etti..

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 09:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?