7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tatbikat gerçeğini aratmadı

KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI TATBİKATI

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Emet, Gediz,Tavşanlı, Simav ve Kütahya Orman İşletme Müdürlüklerinde orman yangınlarının önlenmesine yönelik yangın eğitim semineri verilerek, yangın tatbikatı yapıldı.

Kütahya, Tavşanlı, Emet, Gediz ve Simav Orman İşletme müdürlüklerinde, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, yangın işçileri, arasöz şöförleri ve yardımcıları ile gözetleme kulelerindeki işçilere yönelik olarak verilen seminerde, yangınla mücadele, yangın koruyucu malzemelerinin kullanılması ve arasöz ekipmanlarının kullanılması konusunda önce teorik bilgiler verildi. Daha sonra ekipmanların kullanımı, hortum serimi ve köpük kullanımı konularında tatbiki bilgiler verildi.

Haberleşmenin en önemli unsur olduğunun vurgulandığı seminerde, telsiz kullanımı, haberleşme organizasyonu, kulecilerin yangın anında merkezle kuracakları irtibatta dikkat etmeleri gereken unsurlara değinilerek, yangın yönetim sisteminin kullanımı ve çalıştırılması konularda pratik olarak uygulamalar yapıldı.

Tüm İşletme Müdürlüklerinde verilen eğitimde, yangınla mücadelede işçi sağlığı ve iş güvenliği, yangına müdahale şekli, yangın organizasyonu, meteorolojik değerler ve yangın haberleşmesi konuları karşılıklı değerlendirme ve görüş alışverişi yapılarak aktarıldı.

KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI TATBİKATI
KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI TATBİKATI
KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI TATBİKATI
KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 16:38:05
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 17:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?