2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Kütahya İl Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen deprem tatbikatı, heyecanlı anlara sahne oldu.

İl Özel İdaresi eski hizmet binasındaki tatbikat, çalınan alarmla birlikte 3 katlı binası içerisinde bulunan vatandaşların tahliye edilmesi ile başladı. Ardından senaryoya göre 6.0 şiddetindeki depremde enkaz altında kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerince kurtarıldı ve deprem nedeniyle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Binada mahsur kalanlar ise Sivil Savunma ekipleri tarafından sedye ve halatlarla aşağı indirildi.

Kütahya İl Sivil Savunma Müdürü Orhan Ovalı, “Her ailenin bir toplanma merkezi, her kamu kurum ve kuruluşunda kendi kurtarma ekibinin olması gerekmektedir. İlimizde kamu kurum ve kuruluşlardan oluşan 530 kişilik arama kurtarma ekibimiz var. Yapılan çalışmalarla gönüllü katılımcıları artırmayı hedefliyoruz. Burada da yapacağımız tatbikatta elde edeceğiniz bilgiler her birimizin yaşamı boyunca gerekli olacaktır” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe’de tatbikat sonunda, “İnşallah böyle tatbikatları gerçek hayatta yaşamayız. Ama yarın olacakmış gibide hazırlıklı olmak zorundayız. Arkadaşlarımız bunun için çalışıp gayret ediyorlar. Burada emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 17:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?