2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tavşanlı Belediyesi ne yapmak istiyor?

Tavşanlı Belediyesi, basında sansürün kaldırışının 101. yıldönümü sebebiyle ilçede görev yapan gazetecilere inceleme gezisi tertiplerken, bu etkinliğe ilçenin tek televizyonu olan Tavşanlı Televizyonu ve Haber Tavşanlı Gazetesi muhabirlerini çağırmaması "Bu nasıl sansürün kaldırılmasının kutlanması" yorumlarına neden oldu.

Sansürün kaldırılış kutlamasını sansür uygulayarak kutlayan Tavşanlı Belediyesi'nin bu tavrı Tavşanlı Televizyonu ve Haber Tavşanlı Gazetesi ailesi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Çoğu ilde bile bulunmayan televizyon ekibini etkinlikte görmezden gelen Tavşanlı Belediyesi'ne tepki gösteren TTV yönetimi, “Belediye'nin her kurum ve kuruluşu kucaklaması gerekirken, herkese eşit mesafede durması gerekirken yaptığı anlamsız ayrımcılıklara bir anlam veremiyoruz. Bundan sonra Belediye'nin hiçbir etkinliğine ekibimizin çağırılmasını beklememekteyiz” dedi.

Söz konusu durumdan Belediye Başkanı Mustafa Güler'in haberdar olup olmadığı kentte merak konusu oldu.

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI İHSAN TUNÇOĞLU'DAN TAVŞANLI BELEDİYESİ'NE TEPKİ

Bu arada, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu da, Tavşanlı Belediyesi'nin Haber Tavşanlı Gazetesi ile Tavşanlı Televizyonu'na uygulanan sansüre bir anlam veremediğini belirtti. Tunçoğlu, "Gerek Tavşanlı Haber Gazetesi, gerekse Tavşanlı Televizyonu (TTV) yıllardır sürdüğü tarafsız yayıncılığı ile ilçe halkının büyük beğenisini kazanmıştır. Buna rağmen Tavşanlı Belediyesi'nin iki kuruma uyguladığı sansüre bir anlam veremedim. Cemiyet olarak konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:33:59
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemal Aydan IP: 92.44.149.xxx Tarih : 28.07.2009 01:07:42

Doğru yapmış. Sen tek taraflı gazetecilik yaparsan, rasyonel gazeteciliği kenara itesen o da seni iter. Sen seçim zamanında adama sansür uygularken iyisin, sana sansür olunca yok babam. Önce basın kendi koyduğu sansürü kaldırsın tabiki Tavşanlı. AKP borazanı yan organi gibi yayın yapıyor.