3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tavşanlı leblebisi Ankara'yı fethetti

Leblebinin anavatanı Tavşanlı, leblebisini tanıtmak için atağa geçti.

Ankara`da yaşayan Egelilerin oluşturduğu EGEM Platformu'nun organize ettiği Ege İlleri 2. Tanıtım Fuarı'nda Tavşanlı leblebisi tanıtıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde 7 Haziran'a kadar gezilebilecek fuarda, İzmir, Manisa, Kütahya, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla ve Uşak yörelerinin zenginlikleri sergileniyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi de meşhur leblebisi ile fuarda temsil ediliyor. Leblebinin anavatanı olmasına rağmen tanıtımda büyük sıkıntı yaşayan Tavşanlı için bu fuarın ayrı bir önemi var. Leblebinin tanıtımına büyük bir önem veren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, fuarda kendi eliyle ziyaretçilere leblebi ikram etti.

Güler, leblebi denilince insanların aklına Çorum'un geldiğini ancak leblebinin asıl üretim yerinin Tavşanlı olduğunu kaydetti. Çorum'a da leblebinin Tavşanlı'dan gittiğine işaret eden Güler, "Tanıtım eksikliğimiz var. Bu değerimizi yeterince tanıtamadık. Ancak bundan böyle Türkiye genelinde yapılacak bütün fuarlar başta olmak üzere leblebimizi tanıtmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:23:22
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 16:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?