3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tavşanlı OSB'ye ilk kazma vuruldu

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) temeli törenle atıldı. Tavşanlı-Kütahya arası Çobanköy istikameti 3. kilometresinde bulunan alanda oluşturulan OSB için temel atma töreni gerçekleştirildi. Açılış programına Kaymakam Mehmet Suat İlhan, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çevre köylerin muhtarları iştirak etti.

Törende ilk olarak OSB’nin ilçeye hayırlar getirmesi için dualar edildi ve kurban kesildi. Ardından, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat İlhan arazide bulunan iş makinasına çıkarak ilk kazmayı vurdu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) başlatılan alt yapı çalışmalarının önemli bir atılım olduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Suat İlhan, “OSB’nin ilk temelini ben attım, burası tamamlandığında kurulacak ilk fabrikanın da temelini inşallah ben atarım” dedi.

İlhan, OSB çalışmalarında görev yapan müteşebbis heyetine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarıların devam etmesinde birlik ve beraberliğin önem taşıdığını anlattı.

Belediye Başkanı Mustafa Güler geçmiş yönetimlerin OSB’nin kurulması için planlama aşamasında önemli çalışmalar yaptığını söyleyerek, “OSB’nin ilk temel hafriyatı başladı. Bundan gururluyuz. Bundan sonraki süreçte bizler, bu bölgeye en kısa zamanda nasıl yatırımcı gelecek onun araştırmasını yapacağız. Hedefimiz, gelişmişliği ve işsizliğin ortadan kaldırılması için birlik ve beraberlik içinde ortam oluşturmaktır” diye konuştu.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Davut Efe OSB’nin ilçenin 20 yıllık özlemi olduğunu kaydetti. Efe, “İnşallah OSB bize kazanç getirecektir. Bizdeki birlik ve beraberlik bu şekilde olduğu sürece aşamayacağımız hiçbir problem yoktur. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Bu çalışmalar içerisinde ortak bir akıl yürütebilirsek, ilçemiz daha gelişmiş bir ilçe olacaktır” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi üyeleri adına konuşan Ramazan Aydemir ise Kütahya’dan örnekler vererek, kurulmuş olan OSB’lerde bile sıkıntı yaşanabildiğini belirtip, mahalle kavgalarının yapılmaması gerektiğini anlattı. Aydemir, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, bölgeye öncelikle bölge insanının sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Aydemir, “Kaymakamlık, Belediye, İl Genel Meclisi, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşları bölgeye sahip çıkma adına üstüne ne görev düşüyorsa yapmalıdır” şeklinde konuştu.

141 hektar büyüklüğünde alanı bulunan OSB’nin imar planı alanı ise 116 hektar. İki etaba bölünen arazide yüklenici firma 73 hektarlık alanda çalışma yürütecek. Bu çalışmaların 2010 yılının Kasım ayında tamamlanarak OSB Müteşebbis Heyetine devredilmesi öngörülüyor. Alt yapı çalışmaları bittiğinde OSB’de 10’ar bin metrekarelik 39 parsel yatırımcının hizmetine sunulacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:04:29
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 17:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?