29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'da 1 yılda 200 yangın çıktı

Tavşanlı ilçesinde, 2008 yılında toplam 200 yangın meydana gelirken, bunlardan 31 tanesi bina, işyeri, ahır ve samanlık, 50 tanesi baca, 14'ü araç, 82'si arazi, 8'i tüp, 3'ü orman ve 12'si de çöp ve diğer nedenlerden dolayı çıktı.

2008 yılında diğer yıllara nazaran Tavşanlı ile bağlı belde ve köylerde yangın çıkış sayısının azaldığını söyleyen Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Demir, bunu da vatandaşların yangın olaylarına karşı bilinçli ve duyarlı olmalarına bağladı.

Bina, işyeri, ahır, samanlık gibi yangınların 31'inden 10'unun ilçe merkezinde, 21'inin ise bağlı belde ve köylerde çıktığını dile getiren Demir, "Bu da demek oluyor ki, ilçe merkezinde 10 tane kayda değer yangın meydana geldi. Bu yangınların azalmasında halkın yangına karşı duyarlı olmaları ön plana çıkmaktadır" dedi.

İstatistiklere bakıldığında en dikkat çekici hususun baca yangınlarının olduğunu ifade eden Demir, "Daha tam olarak kışa girmeden ilçemizde 50 tane baca yangını çıktı. Vatandaşlarımız biraz da bu konuda duyarlı davranırlarsa bunun da üstesinden geliriz" diye konuştu.

Demir, ayrıca Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amirliği'ne 24 metre uzunluğundaki merdiveni olan bir arazöz alındığını belirterek, "Bu arazözün teşkilatımıza kazandırılmasını sağlayan Belediye Başkanımız Ali İhsan Çakır'a teşkilatımız adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 14:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?