30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Tavşanlı'da 10 bin kişiye aşure dağıtıldı

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 10 bin kişilik aşure kaynatılıp dağıtıldı. İlk önce Tavşanlı protokolü Belediye Nikah Salonu'nda bir araya geldi. Burada Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, daire amirleri ve belde belediye hazır bulundu. 

Tavşanlı Müftü Vekili Salih Gedük'ün yapmış olduğu duanın arkasından aşure ikramına Belediye Nikah Salonu'nda başlandı. Burada bir konuşma yapan, "Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, aşure dağıtımını her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Aşure Günü birlik, beraberlik, sevgi ve dayanışma duygusunu artıran bir gündür. İlçemizde Aşure Günü'nü geleneksel hale getirdik. Her yıl Aşure Günü Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşımıza aşure ikramı yapılıyor. Toplum olarak bizi ayakta tutan bağlarımızın, geleceğe daha kuvvetli taşınması açısından Aşure Günü önemlidir" dedi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan aşure dağıtımında ise vatandaşlar sıcak aşureyi alabilmek için izdiham yaşadı. Vatandaşlar, sıcak aşureyi yiyebilmenin mutluluğunu yaşarken, bir vatandaş ise "Belediyemizden Allah razı olsun. Bu etkinlik, fakir olup evlerinde aşure kaynatamayanlar için büyük bir nimet. Bu etkinlikte emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 16:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?