29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'da Çakır, adaylığını açıkladı

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Tavşanlı Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu söyledi.

Çakır, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanlığında, Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu’nun da katıldığı toplantıda, aday adaylığını açıklayarak, 28 Mart 2004 tarihindeki seçimleri kazanarak göreve başlamasından bu yana geçen yaklaşık 5 yılda yürüttüğü projelere ilişkin bilgi verdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, görevde bulunduğu yaklaşık 5 yılda önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.Çakır, yaklaşık 5 yılda ilçeyi sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik açıdan kalkındırmaya, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projelerin faaliyete geçirilmesine çalıştıklarını bildirdi.

Projeleri faaliyete geçirirken dürüst ve şeffaf olduklarını anlatan Çakır, şöyle dedi:

"Su, kanalizasyon ve temizlik işleri anlamında 5 yılda 475 metre kare asfalt yaptık. Bu arada tabi asfalt yapımında bu yıl biraz zorlandık doğal gaz çalışmalarından dolayı. Onu da 10 bin ton asfalt serilimi ile çözmeye gayret ettik. Kendi beton parkemizi üreterek cadde ve sokaklarda bordür işleri yaptık ve şehrimizi güzelleştirmeye gayret ettik. Yaklaşık 14 kilometre kanalizasyon şebeke döşeme işleri yaptık. Atık su arıtmasıyla ilgili ana kolektör hattımızı yaptık. Kocaçay, birçok yerleşim biriminden geçerek Ulubat Gölüne dökülüyor. Bu çayı kirleten biziz. Tabi bunu çevrece önlememiz gerekiyordu. Birinci etabını yani ana kolektör hattını döşeyerek tamamladık. Artık bundan sonraki süreçte inşallah arıtma tesisi projesini yaptırıyoruz. Şimdi projeyi hayata geçireceğiz. 10,5 kilometre atık su arıtmasıyla ilgili ana kolektör hattı yaptık. Temizlik işleri konusunda iddialıyım. Çevre il ve ilçelerde en iyi temizlenen ilçe Tavşanlı. Temizlik işimizi özel firma vasıtasıyla yaptırıyoruz ve periyodik olarak konteynerlerimizin dezenfektesi gerçekleştiriliyor. Kocaçay'ın devamlı kireçleme işlerinin yapılmasıyla Karakova, Ada, Moymul ve Durak mahallelerinde sivrisinek ve koku sıkıntısının bir kısmının kalmadığını da ifade edebiliriz."

Çakır, 5 yıl önce Tavşanlı'nın büyük projelere hazır olduğunu ifade ettiğini anımsatarak, Göbel Kaplıcaları'nda 10 ayda tesis inşa ettiklerini bildirdi.Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesinin dinlenme tesislerinin belediyeye devrini sağlayarak, 20 apartın kaba inşaatını tamamladıklarını dile getiren Çakır, toplu konut çalışmalarına ilişkin şu bilgiyi verdi: "Dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağımızı ifade etmiştik. TOKİ ile birlikte yaklaşık 500 konut inşa ettik. İkinci etaplarda biraz sıkıntılarımız oldu. Müteahhitlerin metrekare fiyatlarını çok düşüğe alması ve çok yüksek meblağlarda zararların olması 5-6 ay gibi onların ikinci etap konutların teslimini geciktirdi. İnşallah önümüzdeki üç ay içerisinde bu konutlar da teslim edilecek. Üçüncü toplu konutları da Tavşanlı'ya kazandırmaya gayret edeceğiz. 26 Kasımda ihalesi yapıldı. Bu üçüncü etap toplu konutlarda 284 daire bir de okul projesi var. Maliyete yansıtılmadan bize Subaşı İlköğretim Okulu da yıkılıp bize 32 derslikli okul yapacaklar. Toplu konutlarda Türkiye ölçeği ile üzerimize düşenin çok fazlasını yaparak yaklaşık 800 konutu Tavşanlı'ya kazandırmış olduk."

Kültür Sarayı'nın inşaatına, Milletvekili Hüsnü Ordu’nun belediye başkanlığı döneminde başlandığını anlatan Çakır, restoran ve düğün salonunun devamında çok amaçlı salonu hizmete açtıklarını kaydetti. Çakır, şöyle devam etti:

"Amatör spor kulüplerine maddi katkı sağlamaya gayret ediyoruz, semt sahaları yapıyoruz Linyitspor 13 yıl aradan sonra yeniden TFF 3. Lig'e yükseldi. Ancak bu 13 yılda tesisleşme anlamında geri kalınmıştı. İki yıl içerisinde GLİ Müessesesi ile birlikte tesisleşmeyi tamamladık. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünden aldığımız 100 bin YTL ile 250 bin YTL'ye mal olan çalışma sonucu Tavşanlı Şehir Stadı'nın zeminini tamamen değiştirdik. Bu stadı Tavşanlı'ya yakışır bir hale getirdik. İleriki yıllarda tribün inşaatını da bitirmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra kısa sürede Karakova'ya iki saha yaptık. Bunu da Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün yüzde 30 katkısıyla yaklaşık 450 bin YTL'ye mal ettik. Ekrem Ödemiş Bulvarı'na çocuklarımızın yararlanabileceği halı saha, basketbol ve voleybol sahalarını kazandırdık. Karakova ve Hafızdere mevkilerindeki halı sahaların zemini birkaç hafta içerisinde döşenecek."

Çakır, yaklaşık 5 yılda, 200 bin metrekare olan park ve bahçe alanını 210 bin metrekareye çıkardıklarını anlatarak, ilçede Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.
AK Parti’deki bayramlaşmaya, Milletvekili Hüsnü Ordu’nun yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, belde belediye başkanları, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?