30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Tavşanlı'da ebru kursu açılacak

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi tarafından ev ekonomisine katkı ve sanatseverlere hizmet amacıyla ebru kursunun düzenleneceği bildirildi.

Geleneksel Türk Ebru sanatını konu alan kurs için kayıtlar başladı ve 7 Kasım’a kadar devam edecek. Ebru kursuna katılmak isteyen sanatseverlerin Tavşanlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Kurslar daha önceki dönemlerde Tavşanlı’da Ebru kursu veren, İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde çeşitli dönemlerde kurslar düzenleyerek UNESCO tarafından davet edildiği Belçika’da 1999 yılında sergi açan Vural Kösem tarafından verilecek.

Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, belediyenin periyodik aralıklarla bu tür meslek edindirme kursları düzenlediğini söyleyerek, “Bu kurslar özellikle bayanların ev ekonomisine katkı sağlamaları açısından önem arz etmektedir. Bu tür kursların düzenlene bilmesi için belirli bir çoğunluğa ulaşılması gerekmektedir. Bu güne kadar açtığımız kurslara ilgi gösteren vatandaşlarımızın ilçemizde ikinci defa açılacak olan geleneksel Türk ebru sanatı kursuna da ilgi duyacaklarına inanıyorum” dedi. Tavşanlı’da belediye tarafından ev ekonomisine katkı sağlanması ve sanatseverlere hizmet verilmesi amacıyla ebru kursu düzenlenecek.

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, yaptığı açıklamasında, periyodik aralıklarla meslek edindirme kursları organize ettiklerini belirterek, bu kursların özellikle kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları bakımından önem taşıdığını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?