29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'da fotoğraf yarışması

Tavşanlı Televizyonu (TTV) tarafından organize edilen 'Hayatımızdan Kareler' konulu fotoğraf yarışmasın ödül töreni gerçekleştirildi.

65 kişinin iştirak ettiği yarışmada 185 fotoğraf arasından 8 fotoğraf ödüle layık görüldü. Tavşanlı Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nda dün gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Karaduman, İşadamı Mümtaz Serdaroğlu, okul müdürleri ve yarışmacılar katıldı.

FOTOĞRAFLARIN SEÇİLME NEDENLERİ DE ANLATILDI
Sunuculuğunu Adnan Eski'nin yaptığı programda jüri üyeleri adına konuşan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Tamer Bilgiç, Tavşanlı'da böyle bir yarışmanın yapılmış olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Bilgiç, yarışmadaki seçilen fotoğrafların seçilme kriterlerini görüntülü olarak tek tek anlattı. Tamer Bilgiç, bu yarışmanın yerel yönetimler ve Kaymakamlık tarafından destek gördüğünde 5-10 yıl sonra ulusal boyuta taşınabileceğini söyledi.

BAŞKAN ÇAKIR'DAN DESTEK SÖZÜ
Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Tavşanlı'da önemli projelere imza atan TTV'nin böyle bir sanatsal faaliyeti organize etmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Çakır, gelecek yıllarda TTV tarafından yapılacak fotoğraf yarışmalarına Belediye olarak destek vereceklerini ifade etti.
Fotoğrafa olan merakıyla tanınan işadamı Mümtaz Serdaroğlu ise eski bir fotoğraf incelendiğinde o tarihe ilişkin ipuçlarının yakalanabildiğini vurgulayarak, fotoğrafçılık alanında yapılacak her şeyin gelecek nesillere önemli kaynaklar olabileceğini kaydetti.

YARIŞMASININ BİRİNCİ SUNA KONUŞLU
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmadaki birincilik ödülü olan LCD televizyonu Suna Konuşlu, ikincilik ödülü Canon marka fotoğraf makinesini Mehmet Pelvan, üçüncülük ödülü Nikon marka fotoğraf makinesini de Sümeyye Konuşlu aldı. Yarışmanın mansiyon ödülleri ise şu isimlere verildi: "Mehmet Emre Uçar, Mustafa Gülseren Sümeyye Konuşlu. Jüri özel ödülü ise Mehmet Çağlı ve Mustafa Yüce'nin oldu.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 12:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?