29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'da kan bağışı kampanyası

Kütahya Kızılay Kan Merkezi tarafından Tavşanlı'da düzenlenen kan bağışı kampanyasında 50 ünite kan toplandığı bildirildi. 

Kütahya Kızılay Kan Merkezi doktorları tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin eski binasında düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Kütahya Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Hamdi Okatan bundan böyle haftada bir gün Tavşanlı'ya gelerek söz konusu kampanyayı sürdüreceklerini belirtti. 

"Kızılay'ın ana vazifesi hastaların kan ihtiyacını karşılamaktır" diyen Dr. Okatan, kanı bağış olarak kabul ettiklerini söyledi. 

Kimlerin kan verebilecekleri hakkında da açıklamalarda bulunan Dr. Hamdi Okatan, “18 yaşını bitirmiş, 65 yaşından gün almamış sağlıklı vatandaşlarımızdan kan bağışlarını kabul ediyoruz. Sarılık gibi hastalıkları geçirmemiş olmaları gerekiyor. Tansiyon ve şeker hastalarımızın kullandıkları ilaçlar kan vermeye engel değildir. Bir formumuz var bu formu dolduruyorlar, ona göre biz de bağışları kabul ediyoruz. Kansızlık varsa tedavi olmayı öneriyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 14:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?