2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tavşanlı'da resim sergisi

Kütahya Kültür ve Sanat Merkezi ile Tavşanlı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi işbirliğiyle Tavşanlı'da resim sergisi açılacak.

Tavşanlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden ressam Selahattin Sönmez, serginin Cuma günü Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'ndaki Ressam Abdullah Taktak Sergi Salonu'nda saat 17.00'de görücüye çıkacağını söyleyerek, 27 Mart'ta kadar açık kalacağını belirtti.

Sönmez, bu sergide şöhreti Türkiye sınırlarını aşmış olan Kütahyalı Ressam Hüseyin Yüce'nin eserlerinin de bulunacağını söyleyerek, açılan resim sergisine yoğun talep beklediklerini bildirdi.

Sergilerin Mayıs ayına kadar devam edeceğini bildiren sönmez bu serginin hemen arkasından 6 Nisan'da Bursalı ressamların ilçeye gelerek 1 haftalık resim sergisi açacaklarını söyledi. Sönmez, yine Tavşanlılı sanatçıların bir fotoğraf sergisi açacaklarını ifade ederek diğer taraftan akademik bir serginin de Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri tarafından açılacağını kaydetti. Bunun da Tavşanlı'da açılan ilk akademik sergi olacağını vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?