29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'da 'su' gerginliği

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı 2 köy arasındaki su barışı anlaşması sona erdi. 

Tavşanlı'ya bağlı Akçaşehir köyü Avlacık mevkiinde bulunan su kaynağından 45 yıldan bu yana istifade eden Akçeşehir ve Karapelit köylüleri, alanda izinsiz sondaj yapıldığı iddiasıyla karşı karşıya geldi. Karapelit Köyü'nde 3 gündür suların kesik olduğunu öne süren vatandaşlar, su kaynağının önünde Akçaşehir köylüleriyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri iki köy arasındaki gerginliği büyümeden önledi. 

İddialara göre sularının az olması nedeniyle yaklaşık 1 hafta önce Akçaşehir halkı tarafından başlatılan sondaj çalışmalarının durdurulmasına ilişkin Tavşanlı Özel İdare Müdürlüğü girişimde bulundu ve sondaj çalışmasına izin vermedi. Buna rağmen sondaj çalışmalarının devam ettirildiğini öne süren Karapelit Köyü muhtarı Ahmet Özer, "3 günden bu yana köyümüz susuz kaldı. Tankerlerle su getiriyoruz. 1963 yılından bu yana bu arazideki suyun kullanımı konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ancak neden yapıldığını bilmediğimiz sondaj çalışması bizi susuz bıraktı" dedi. 

İddialara karşılık olarak Akçaşehir köyü muhtarı Nazif Özten ise "Bu su bize ait. Biz yinede bir tatsızlık yaşanmaması için 3'te 1'ini Karapelit köyüne vermeye razıyız. Ancak Karapelit halkı suyun tamamını istiyor. Biz de bu konuda gerekli hakkımızı mahkemelerde arayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 12:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?