2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tavşanlı'da 'teşekkür gecesi'

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla takdir toplayan Kavaklı Kur’an Kursu’na destek veren ilçe yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile esnafa teşekkür plaketi takdim edildi.


Kavaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından davetlilere verilen akşam yemeği ile başlayan ‘’ Teşekkür Gecesi’’ de konuşma yapan Kavaklı Kur’an Kursu müdürü İsmail Dinç geçtiğimiz yıl vefat eden ve kuruma büyük katkıları olan merhum Niyazi Tayşi’yi anarak sözlerine başlarken emeği geçen herkese şükranlarını sundu.


İsmail Dinç’in ardından koşma yapan İlçe Müftüsü İlyas Gümüş, Türkiye Bayanlar Hafızlık yarışmasını Tavşanlı’ya getiren ve gurur kaynağı olan kurum yönetici ve öğretmenlerini kutladı.


Müftü Gümüş, “2005 yılı Kasım ayında temelini atmış olduğumuz bu değerli eserin 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 24 temmuz 2008’de açılmış olmasında şahsım, Diyanet camiası ve ilçemiz adına mutluluk duyuyorum. Bu binanın yapımında sadece yüzde 5 oranında Tavşanlı dışından destek alınmıstır. Geriye kalan yüzde 95'lik kısım ise Tavşanlılı esnafımız ve halkımızın desteği ile yapılmıştır. Eğer insanların yararı için bir hizmet söz konusu ise ve de bu konuda karşılıksız bir destek varsa o eser halkımıza ve esnafımıza mal olmuş demektir” ifadesini kullandı.


Töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır ise Kavaklı’nın ülke genelinde kendisini ispatlamış bir kurum olduğunu söyledi.Başkan Çakır, “Kavaklı Kur’an Kursu hafızlık eğitiminin yanında son yıllarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda göstermiş olduğu başarılarla da Tavşanlı’mızın ismini gerek Türkiye içinde gerekse yurt dışında gündeme getirerek gurur kaynağımız olmuştur” dedi.


Başkan Çakır, “Kurumun göstermiş olduğu başarılarda gençlerimize eğitim veren öğretmenlerin de katkısını unutmamak gerekir onların özverili çalışmaları sayesinde bugün burada bu gurur dolu kelimeleri sarf ediyoruz” diye konuştu.
Törene Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, İlçe Müftüsü İlyas Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Dülger, okul müdürleri, esnaflar ve çok sayıda din görevlisi iştirak etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?