29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Tavşanlı'nın yolları yeniden yapıldı'

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı'nın çevre il ve ilçelerle bağlantısını sağlayan yollarda AK Parti Hükümeti döneminde önemli gelişmeler kaydedildiğini bildirdi.

Ordu, yaptığı açıklamada, bir bölgenin gelişmesi ve kalkınması ile ilgili olarak en önemli etkenlerin başında ulaşım ve yol ağının geldiğini söyledi.

Bölgede Karayolları Genel Müdürlüğüne ait ve bunun dışındaki köy yolları olmak üzere iki tür yol bulunduğunu ifade eden Ordu, "Herkesin elini vicdanına koyduğunda göreceği gibi ülkede yol ve ulaşım alanında nasıl yatırım yapıldıysa bu paydan bölgemizde faydalanmıştır" diye konuştu.

Ordu, önce tek şeritli yolların modernizasyonunun sağlandığını, ardından Tavşanlı-Kütahya yolunun, duble yol olarak hizmete sunulduğunu anlattı. Tavşanlı-Harmancık yolunda çalışmalar yapıldığını ve bu yolun da iyi bir şekilde faaliyete geçirildiğini anımsatan Ordu, şunları söyledi: "Tüm bu yollar yılların birikimi yatırımlardır. Hatta Tavşanlı-Harmancık arasında duble yol çalışmasına da başlanmıştır. Tavşanlı-Emet arasındaki yol için bölge ihalesi yapıldı ve sanat yapıları gerçekleştirildi. Ardından yatırım programında olmamasına rağmen Tavşanlı-Tunçbilek arasındaki yolda da bölge ihalesi ile sanat yapıları yapıldı. Bu Tavşanlı-Tunçbilek yolu için bu sene tekrar ilave kaynak aktarımı yaptık. Tekrar ihale gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Bu alandaki çalışmalar başladı. Bayram sonrası ise bu çalışmalar hız kazanacak. Ayrıca bu alanda Tunçbilek beldesine giden 1650 metre su hatları var. Bu hatlarda ihale kapsamı içerisine alındı. Bu yoldaki hedefimiz 2009 yılı içerisinde tamamen trafiğe açık hale getirmektir. Bu yörenin milletvekili olarak ulaşım ağı noktasında başka yerlerde ne kadar yatırım yapıldıysa, bölgemize bir fazlasının yapılmasına vesile olduğum kanaatindeyim."

Ordu, belde ve köylerde hükümetin projeleri ve aktarılan kaynaklarla önemli mesafeler alındığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 15:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?