29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'ya çimento fabrikası

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı'ya Dubai kökenli 'Abdulla a. al ghurair group of companıes' firması tarafından yapılacak olan ve bölge ekonomisine önemli bir ivme kazandıracağı düşünülen çimento fabrikasına hassasiyetle yaklaştıklarını ifade ederek fabrika temelinin Eylül ayı sonu veya Ekim ayı başlarında atılmasının planlandığını bildirdi.


Tavşanlı Belediyesi tarafından yatırımcı müteşebbislerin hizmetine sunulan ve toplam 500 dönüm arazi üzerine yapılacak olan çimento fabrikası için
'Abdulla a. al ghurair group of companıes' firmasının şantiye binalarının kurulduğunu belirten Ordu, makine ekipmanlarının ise siparişlerin verildiğini ve yakın zamanda ilçeye getirileceğini kaydetti.


2 milyon ton değişik tipte çimento üretecek fabrikanın Tavşanlı ekonomisi ile beraber bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını dile getiren Hüsnü Ordu, "Bölgemizde kimsenin inkar edemeyeceği bir istihdam sorunu var. Yapılacak fabrika; çalıştıracağı işçilerle ve yaklaşık 150 kalemde sağlayacağı ek işlerle beraber Tavşanlı'daki bu sorunun çözülmesinde önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 12:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?