29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'ya SGK şubesi

SGK Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol, kurumun Tavşanlı şubesinin faaliyete geçirileceğini bildirdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır’ı ziyaret eden Şenol, burada yaptığı açıklamada, şubenin faaliyet göstereceği belediyeye ait binada inceleme yapmak amacıyla ilçeye geldiğini söyledi.

Şubenin, belediyenin mülkiyetinde bulunan Balık Pazarı’nın bulunduğu yerde hizmet vereceğine işaret eden Şenol, şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız Ali İhsan Çakır Bey, daha önceki ziyaretlerimizde de Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’nün Tavşanlı’ya kurulması için yardımcı oldular. Yapılan çalışmalar neticesinde esnafımızın da yoğun bulunduğu bir caddede Tavşanlı Belediyesi’ne ait 100 metrekareyi geçen bir yerde en az 10-15 tane memurumuz ile şubemiz hizmete girecek. Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü binasının işlemleri tamamlandıktan sonra 2009 Ocak ayı ortaları gibi hizmete girebileceğini tahmin ediyorum” dedi.

Yeni Sosyal Güvenlik Yasasına göre yeni doğmuş bir bebeğin 18 yaşına kadar sosyal güvence altına alındığını duyuran Şenol, kurumun ilçede faaliyete başlamasıyla ilçe halkının sosyal haklarını arayabilmek için 40 kilometre uzaklıktaki Kütahya il merkezine gidip gelmekten kurtulacağını sözlerine ekledi.

Başkanı Ali İhsan Çakır ise söz konusu SGK Tavşanlı Merkez Müdürlüğü için 8 aydır bir çalışma yürüttüklerini söyleyerek, “Böyle bir merkezin Tavşanlı’da oluşturulması ilçe halkı yanında Emet, Hisarcık ve Domaniç ilçelerindeki vatandaşlarımızın da SGK ile ilgili iş takibini kolaylaştıracak. Bu ayrıca ilçemize ekonomik girdiler de sağlayacaktır. Açılacak olan Müdürlüğümüzün ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?