2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tavşanlı'ya yeni cezaevi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı'da yapılmış, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Tavşanlı'da yapılan ve yapılacak konutlara ilgili Hüsnü Ordu, bu konutlarla birlikte 940 ailenin ev sahibi yapılmış olacağını söyledi.

2. etap konutlarda müteahhit firmadan kaynaklanan sıkıntının da aşıldığını ifade eden Ordu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından kendisine ara bir formül ile bu sıkıntının çözümlendiğine ilişkin bilgi aktarıldığını vurguladı. Ordu, 2. etap konutlardaki yarım kalan işlerinin TOKİ' tarafından tamamlanacağını bildirdi.

Ordu, deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle kapanan Tavşanlı Kapalı Cezaevi'nin onarılarak tekrar açılması için yoğun çaba gösterdiklerini ancak Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen heyetin olumsuz rapor vermesiyle bu cezaevinin tamamen kapandığını hatırlattı. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı nezdinde çalışmalar başlattıklarını ifade eden Ordu, gelinen son noktada Çukurköy'de 70 dönümlük arazide 400 kişilik bir kapalı cezaevinin yapılacağını bildirdi.

Bu konuyu yakından takip ettiklerini dile getiren Ordu, cezaevi yatırımının 2009 programına alındığını söyledi. Ordu, bu proje tamamlandığında 150 personele istihdam olanağının sağlanmış olacağını anlattı.

AK Parti Hükümeti döneminde sağlık konusunda önemli reformların hayata geçirildiğini ifade eden Ordu, sağlık alanında Tavşanlı'ya da hatırı sayılır hizmetlerin getirildiğini söyledi. Ordu, son olarak da sadece Tavşanlı'ya değil, Domaniç ve Emet gibi çevre ilçelere de hizmet verecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü hizmet binasının yakın tarihte açılarak faaliyetlerine başlayacağını belirtti.

Ordu'nun basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır ile AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?