29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Tay borsası' büyük ilgi gördü

Kütahya'daki 'tay borsası', kıran kırana geçen pazarlıklara sahne oluyor. Borsada, açık artırma usulüyle satışa sunulan taylar, otomobil fiyatına alıcı buluyor. 

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulubu Başkanı Birol Babanoğlu'nun girişimleri sonucu Ulu Camii Caddesi üzerindeki tarihi Dost Çatmlatan Hanı'nda 'tay borsası' kuruldu. Dost Çatlatan Hanı'nda taylar görücüye çıkmadan önce at severlere göveç ikramında bulunuluyor. At severler daha sonra canlı müzik eşliğinde, yöresel oyun havalarıyla oynayarak, kıran kırana geçecek olan pazarlıklar öncesi adeta stres atıyor. 

'Tay borsası'nın standından Birol Babanoğlu, 6 aylık 'Altay' isimli tayı açık artırma usulüyle satışa sundu. 2 bin 500 YTL'den başlayan açık artırma kıran kırana geçen pazarlıklara sahne oldu. 'Altay' isimli tay ise 15 bin YTL'ye alıcı buldu. 'Altay' isimli tayı, uzun süren artırmadan sonra satın alan İrfan Sarı, "Bu tayı bir kaç yıl sonra daha yüksek bir rakamla satarım" dedi. 

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Biral Babanoğlu, "Ata sporumuz olan atçılığı sürdürmekte kararlıyım. Kulübümüzün 45 üyesi var. Kurmuş olduğumuz tay borsasını düzenli olarak her ay kurmak istiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanı Mustafa İça'dan destek bekliyoruz. Atçılarımız için koşu yeri ve ahır istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir erten IP: 85.105.138.xxx Tarih : 5.01.2009 13:53:47

selam kütahyanın rahvan atcıları gerededen kadir birol abi saygılar bu işi yürüttüğünüz ve biz rahvancı genclerin önüne güzel bir örnek oldugunuz için tesekkür ederim inşallah rahvan atcılık ölmez kadir dedenin ellerinden öper saygılar sunarım...