8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

TBMM 90. yıl hatıra ormanı

KÜTAHYA'DA TBMM HATIRA ORMANI...

Kütahya'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle bugüne kadar görev yapmış olan tüm milletvekilleri adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Afyonkarahisar Karayolu'nun 24. kilometresine oluşturulan ormana bin adet mahlep, 12 bin adet karaçam ve 8 bin adet sedir olmak üzere toplam 21 bin fidan dikildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan milletvekilleri adına Kütahya'da hatıra ormanı oluşturmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Kütahya Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’de bu güne kadar görev yapan tüm milletvekillerimiz adına oluşturulan hatıra ormanımızın ayrı bir anlamı var. Çünkü, millet iradesini yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizde, kurulduğu günden buyana görev yapan tüm Milletvekillerimiz adına fidan dikilecek ve bizler onları birkez daha el verdiğimiz, hayat verdiğimiz fidanlarla hatırlayacak ve bu vesile ile Ülkemize olan hizmetleri için teşekkürlerimizi sunmuş olacağız” dedi.

“Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya değer” sözünün hiç unutulmamasını isteyen Akın, “Atatürk’ün en büyük özlemi, tüm ülkeyi ağaçlandırmak ve yeşillendirmekti. Bizlerde bu doğrultuda bu güzel vatanı ağaçlarla birkat daha güzelleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu ile 22. dönem Kütahya milletvekili Alaaddin Güven oluşturulan hatıra ormanının önemine değinen birer konuşma yaptılar.

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı tören sonunda katılımcılar kendi fidanlarını dikerken Vali Şükrü Kocatepe ve Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin’in fidanını beraber diktiler.

Törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve eşi Sultan Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan ve eşi, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ve eşi Gülten Kalyoncu, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Müh. Salih Akkaya, 21. Dönem Kütahya Milletvekili Seydi Karakuş, 22. Dönem Kütahya milletvekilleri Alaeddin Güven ve Abdullah Erdem Cantimur, daire amirleri ve davetliler katıldı.

KÜTAHYA'DA TBMM HATIRA ORMANI...
KÜTAHYA'DA TBMM HATIRA ORMANI...
KÜTAHYA'DA TBMM HATIRA ORMANI...
KÜTAHYA'DA TBMM HATIRA ORMANI...
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 19:06:01
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 23:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?