29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

TEMSA'dan DPÜ'ye otobüs

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Türkiye’nin tek Otobüs Şöförlüğü (Kaptanlık) Bölümü'ne, TEMSA Glabol Şirketi tarafından eğitimde kullanılmak üzere bir otobüs hediye edildi.

DPÜ Germiyan Kampusü'ndeki törende konuşan MYO Müdürü Doç.Dr. Gülten Eren Gümüştekin, "DPÜ, Türkiye’de bir bir ilke imza atarak öğrencilerini eğiterek trafik kazalarını önlemede yeni bir bakış açısıyla çözüm getirmeyi hedeflemiştir. Türkiye’de özellikle yolcu taşımacılığının karayolu ve otobüslerle yapılıyor olması, bu sektörde çalışan insanların da kayda değer bir eğitimden geçmemesi, kazaların önemli nedenlerinden biri olarak saptanınca, okulumuzda ilk kez bilinçli sürücü yetiştirilmeye başlandı" dedi.


"Dünyada en değerli olan insan canını trafik kazalarından korumak için otobüs kaptanı kilit personeldir"diyen Gümüştekin, bugüne kadar 140 otobüs şöförü mezun ettiklerini belirtti.


TEMSA firması yöneticisi Ayhan Dayoğlu, firma olarak her yıl titiz bir çalışma sonucu 2 kişiyi 'yılın şoförü' olarak belirlediklerini ifade etti.


TOFED-Türkiye Otobüs İşletmeleri Federasyonu Başkanı ve Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, "Otobüs işletmeciliği sektöründe sıkıntı yaşanmaktadır. Dünya akaryakıt fiyatlarının yükselmesi belli bir sıkıntıya neden olmaktadır. Bu sektör ülkemizde büayük bir istihdam yaratmaktadır. Yılda ortalama 1 milyar 200 bin yolcu taşınmaktadır. Bunun içinde gerekli olan kaliteli otobüs şöförünü de Dumlupınar Üniversitesi mezun ederek büyük bir katkı sağlamaktadır. Çünkü sektörün eğitilmiş insan gücüne ihtiyacı vardır. DPÜ’ne ve sayır rektöre teşekkür ederim" diye konuştu.
DPÜ rektörü Prof.Dr. Güner Önce’de, "Üniversite-sanayi işbirliği örneğinin en güzelini yaşıyoruz. Eğitim-bilim-sanayi ve teknolojinin birleşmesi, bir arada çalışması sevindiricidir.TEMSA Global firmasının yaptığı bağış ve destek çok anlamlıdır. Karayolu taşımacığı ülkemiz için çok önemlidir. İş güvenliği, hizmet açısından ve kalite bakımından kaptanlık büyük önem kazanmaktadır. Sektörün gelişmesi içinde birlik içinde olunması gerekir" şeklinde konuştu.
Firma yetkilisi Ayhan Dayıoğlu, konuşmalarından ardından otobüsün anahtarını Rektör Güner Önce’ye teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aliye titiz IP: 88.229.149.xxx Tarih : 17.08.2008 17:06:00

Dumlupınar Üniversitesinin büyük başarısı. Bu hibeyi sağlayan yöneticileri tebrik ederim. Kaptanlık öğrencilerine hem uygulamalı dersler hem de okula büyük katkı. Temsa sosyal sorumluluğunu gösterdi. Kütahya için büyük gurur.