29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Termal turizmde hedef 100 bin olmalı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Kütahya'nın sahip olduğu özellikler ve değerler itibariyle marka kenti olmanın gururunu yaşıyor. Aslında Marka Kent olarak bütün potansiyele sahip bir il, ancak bunun turizme gelir getirici unsurlara, yatırımlara yönlendirerek ekonomiye katkıda bulunabilecek şekilde değerlendirilebilmesi gerekmektedir" dedi.


İhlas Haber Ajansı Bürosu'nu ziyaret ederek, Hüseyin Efe'yle görüşen Kinay, son zamanlarda özellikle Afyonkarahisar'da gelişen termal turizm olgusunu Kütahya'nın da ele alması gerektiğini söyledi.


Kütahya'da termal potansiyelini değerlendirebilecek yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini ve Altıntaş'ta kurulacak bölgesel hava alanının bu yönden önemli katkı sağlayacağını dile getiren Kinay, ''Termal potansiyelimizi il ekonomisine daha fazla katma değer sağlayacak şekle sokacak tedbirleri almalıyız. Yatırımcıya arazi tahsisi konusunda birtakım çalışmalar yapılmalıdır. Yap-işlet-devret özelliği bulunan projelere ağırlık verilmeli ve sonuçta il genelini kapsayan termal turizm potansiyeli konusunda master plan hazırlanması için hareket sağlanmalıdır. Kütahya'nın termal turizmdeki yıllık dehefi en az 100 bin turist olmalı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?