30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Terör ve Uyuşturucu' konferansı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Terörizm ve Uyuşturucu” konulu konferans verildi. 

Gediz Ticaret Meslek Lisesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlendiği konferansa Gediz Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri ile okul yöneticileri katıldı. 

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Vedat Mercan ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erdem Eylenen tarafından verilen konferansta, terör örgütleri ile uyuşturucu tacirlerinin lise ve üniversite öğrencilerini nasıl hedef aldıkları, öğrencilerin maddi veya manevi yönden kandırılarak ülkeye karşı nasıl kullanıldıkları, uyuşturucunun toplumda yaptığı tahribat anlatıldı. 

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Vedat Mercan, terör örgütlerinin kontrolüne geçen öğrencilerin yasadışı eylemlere zorlandıklarını hatırlatarak, ülke aleyhinde yıkıcı ve bölücü faaliyetler yürüten terör örgütleri ile bunlara destek sağlayan iç ve dış mihraklara karşı gençlerin eğitilip, bu örgütlerin yeni eleman ve sempatizan kazanma çabalarının engellenmesi gerektiğini söyledi. Terörle Mücadele Şube Müdürü Vedat Mercan, vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması ve öğrencilerin gerçekler hakkında bilgi sahibi olmaları için düzenledikleri bu tür konferanslara özellikle yetişkin her öğrencinin katılması gerektiğini dikkat çekti. Sokaktaki insanın fiziki bütünlüğüne hedef almanın terör olduğuna işaret eden Şube Müdürü Mercan, “Terör örgütleri ilk önce kazanmayı planladıkları kişilerin aile yapısı, zaafları, irtibatta olduğu arkadaşları, ekonomik düzeyi gibi konularda araştırma yaparlar. Daha sonra sinema, tiyatro ve konser daveti ile öğrencilere yaklaşarak, ardından ekonomik sıkıntıda olan öğrencilere burs ve kalacak yer temini ile kendilerine çekerler. Farkında olmadan psikolojik olarak etkilenen bu öğrenciler bir anda kendilerini eli kanlı terör örgütlerinin ortasında bulurlar” dedi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erdem Eylenen, öğrencilerin uyuşturucudan korunabilmesi için emniyet güçlerinin verdiği mücadele ile yetinilmemesi gerektiğini, bunun yanında eğitim camiası, aileler ve topluma da büyük görevler düştüğünü söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 12:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?