3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Teşvik süresi uzatılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, teşvik sürecinin uzatılacağını söyledi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, sürenin uzatılması için yoğun bir çalışma başlatıldığını belirterek, "Bilindiği gibi, 29 Ocak 2004 tarihinde kabul edilen ve 6 Şubat 2004 tarih ve 25365 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 'yatırımların ve istihdamın teşviki' ile ilgili kanunun amacı vergi ve sigorta pirimi teşvikleri sağlamak ve bedelsiz arsa temin etmek suretiyle yatırımları ve istihdam imkanlarını artırmaktadır. 5084 sayılı bu kanundan sonra 18 Mayıs 2005 tarih ve 25819 sayılı resmi gazetede yayınlanan 5350 sayılı kanunun 1.nci maddesini değiştiren 1 Şubat 2005 den geçerli olmak üzere Kütahya ilimizde teşvik kapsamına alınmıştır. Teşvik süresi içerisinde Kütahya’da yatırım yapmakta olan yatırımcılar ile teşvikten halen yararlanan yatırımcılar sayesinde Kütahya’da birçok yatırım yapılmış ve istihdam artışı sağlanmıştır.

Dünyada ki ekonomik krizde dikkate alındığında yatırımların devamını sağlamak ve istihdam artışını sağlamak bugün daha da önemli hale gelmiştir. Teşvik süresinin uzatılmasına ilişkin hükümetimizin çalışmaları devam etmektedir. Yapılacak yeni bir yasal düzenleme ile teşvik süresi aynı kapsamda uzatılacak, vergi ve sigorta primi teşvikleri sağlamak ve bedelsiz arsa temin etmek suretiyle yatırımların devamı ve istihdamın sürdürülebilirliğine destek verecektir.Kütahya’daki yatırımcıların endişeye kapılmalarına gerek olmayıp, yatırımlarına devam etmelerini ifade ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe yağmur IP: 88.241.102.xxx Tarih : 10.01.2009 09:43:28

YAPILAN TEŞVİK OYUNU İYİ GÜZEL HOŞ AMA PEKALA O TEŞVİK KAPSAMINDAKİ İŞ YERİNDE CALISAN HEMŞEHRILERIMIZ NEKADAR MAAŞ ALIYOR ACABA BUNDAN BU YASAYI CIKARANLARIN HABERI VARMI.YANI AMCINA UYGUNMU CALISTIRILIYOR.VERILEN MAAŞ TEKSTIL İŞÇİSİNE AYLIK 200 TL.YANI BU YASAYI CIKARANLARIN BİR ÖĞÜNLÜK YEMEK MASRAFI.PEKI BU YASADAN FAYDALANAN İŞVEREN NEDEN KAZANCINIDA BU PLOT BÖLGELERDE HARCAMIYOR.AYLIK 200 LIRAYA ADAM CALISTIRIP KAYMAGINI NIYE DISARDA YEMEYI TERCIH EDIYOR.....BİZLERİ BALIKLA DOYURUCANIZA BALIK TUTMAYI ÖĞRETIN HEMŞERİİİİMMM UYANIN ARTIK