4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Teşvikte hayal kırıklığı

Kütahya Valisi Aydın Güçlü, son kararnameyle teşvikli iller kapsamına alınan Kütahya ve ilçelerinin, yasadan umduğunu bulamadığını bildirdi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Simav’da, kaymakamlık ve belediyeyi ziyareti sırasında bir açıklama yapan Kütahya Valisi Aydın Güçlü, "Merkez Belediye Başkanı Mustafa İça, yatırımcıyı Kütahya’ya çekebilmek için canla başla çalışıyor. Ancak bugüne kadar elle tutulur bir hareketlenme olmadı. Kütahya, Teşvik Kanunu’ndan umduğunu bulamadı" dedi.
Simav’da 4 Eylül İlköğretim Okulu ile devlet-millet işbirliği doğrultusunda yaptırılan 50 yatak kapasiteli ek hastane inşaatıyla Eynal Kaplıcaları bölgesinde belediye öncülüğünde yaptırılan organize sera bölgelerinde incelemelerde bulunan Vali Güçlü, "1 milyon 500 bin YTL’ye mal olacak 4 Eylül İlköğretim Okulu’nun inşaatında bazı aksaklıklar tespit ettim. Hastane inşaatını beğendim. Simav’ın ekonomik kurtuluşu olarak gördüğüm sera bölgesindeki çalışmaları hızlandırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Güçlü, Simav Belediyesi’nde çalışan 345 personeli de fazla bulduğunu, belediyenin normal işlerini en fazla 150 kişiyle sürdürebileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 15:59:31
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 12:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?