3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

THK'dan Gediz'e 10 bin TL

Türk Hava Kurumu (THK) Gediz Şube Başkanlığı, kurban derisinden elde ettikleri gelirin yarısını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bağışladı.

THK Gediz Şube Başkanı Apaydın Saraoğlu, 2007 yılı 2. Dönemde kurban derisinden elde ettikleri 20 bin 710.38 TL. gelirin 10 bin 355.19 lirasını İlçe Kaymakamı ve SYD Vakfı Başkanı İsmail Çorumluoğlu’na teslim etti.

Bağış çekini aldıktan sonra bir konuşma yapan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kızılay gibi birçok önemli kuruluşa destek veren Türk Hava Kurumu’nun, muhtaç insanlar için yapılan çalışmalara da katkı sağladığını söyledi. Kaymakam Çorumluoğlu, “Yapılan bu güzel bağıştan dolayı Türk Hava Kurumu ve sizleri kutluyorum. Ancak, insanlar haklı olarak yaptığı bağışın nereye gittiğini bilmek istiyor. Bu doğal istek için aydınlatıcı çalışmalar yapılması gerekir. Böyle bir çalışmanın bağışları artıracağına ve tüm topluma faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

38 yıldan beri Türk Hava Kurumu Gediz Şube Başkanlığı yapan 73 yaşındaki Apaydın Saraoğlu, her yıl ilçe merkezi ve köylerden toplanan fitre-zekat gelirleri ile Kurban bayramında toplanan kurban derileri gelirinin yüzde 50’sini muhtaç vatandaşların ihtiyaçları için harcadıklarını söyledi. Elde edilen gelirlerin diğer yarısının Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Kızılay ve Türk Hava Kurumu arasında pay edildiğini belirten Şube Başkanı Saraoğlu, kurumun gelirlerinin önemli bir kısmının havacılık kursları verilerek havacılığa destek, Türk Hava Yollarına pilot yetiştirme, Orman yangınlarında mevcut uçaklarla yangın söndürme, hasta ve yaralı taşıyarak hayat kurtarma gibi çok önemli işlerde kullanıldığını ifade etti. THK Şube Başkanı Saraoğlu, “Kurumumuzun aldığı tüm bağışlar halkımıza yüksek yararlar biçiminde geri döner. Bunun bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 11:14:02
Güncelleme :4 Nisan 2009 Cumartesi 11:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?