7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

THY yolcularına ücretsiz araç

KÜTAHYALI THY YOLCULARINA ÜCRETSİZ ARAÇ

Kütahyalılar'ın Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'ndan yararlanması için, Kütahya Belediyesi ile Türk Hava Yolları yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Kütahya-Afyonkarahisar arasında projelendirilen Zafer Havaalanı'nın yapılması ile ilgili hükümetimizin aldığı bir karar bulunmaktadır. Bu süreçte havalimanının 28 Temmuz 2010 tarihinde ihalesi yapılacaktır. İhale sonrasında 2 yıllık bir süre içerisinde de hava limanımızın açılacağını umuyoruz. Diğer bir taraftan da hayat devam etmektedir. Türk Hava Yolları'nın hizmetlerinden yararlanmak istiyoruz. Kütahya’mız tarih, kültür, termal ve doğa turizmini kendine stratejik hedef olarak seçmiştir. Bununla ilgili olarak görevde olduğumuz 7 yıl içerinde yoğun çaba sarf ettik. Bunların meyvelerini de almaya başladık. Geçtiğimiz günlerde uluslararası bir marka olan Hilton Garden Inn Oteli'ni açtık. Termal otellerimizden Nehir Termal Oteli açıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım son ziyaretinde bunları dile getirdik. Yeni yollarla birlikte Balıkesir yolunun 2011 yılında açılacağını, İstanbul-Antalya yolunda hızlı tren bağlantılarının yapılacağını düşündüğümüzde artık turizmde hava ulaşımında da Kütahya’mızın mutlaka yerini alması gerekiyor. Bu çerçevede Kütahyalı hemşehrilerimizin yurt içi ve yurt dışı ulaşımlarında Eskişehir Havalimanı ile bağlantısını kuracak sosyal sorumluluk projesinde şoförü ile birlikte aracı biz temin edeceğiz. Türk Hava Yollarının hazırladığı iniş kalkış zamanına uygun olarak Azerbaycan Parkı yanından yolcuları alacağız, Eskişehir Havalimanı'na götüreceğiz. Uçaktan inen yolcuları da Kütahya’mıza getireceğiz. Bu güzel bir bağlantıdır. Kütahya’mıza gelmek isteyen vatandaşlarımızın doğrudan bağlantısını sağlamış olacağız. Bu proje çerçevesinde Türk Hava Yolları'ndan Kütahya Belediyesi olarak güzel bir anlayış gördük. Bizlere bütün kolaylıkları sağladılar. Çok teşekkür ediyorum. Bu projenin hayırlı olması diliyorum” dedi.

Türk Hava Yolları yetkilileride, Belediye Başkanı İça'ya sosyal sorumluluk içerin bu projeye verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

İmza törenine Türk Hava Yolları Pazarlama Satış Başkanlığı Uzmanı Murat Yağmur ve Türk Hava Yolları Satış Trafik Şefi Nafia Pelin Irmaklar katıldı.

Başkan İça, ilk seferin 2 Temmuz günü başlayacağını kaydetti.

KÜTAHYALI THY YOLCULARINA ÜCRETSİZ ARAÇ
KÜTAHYALI THY YOLCULARINA ÜCRETSİZ ARAÇ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 16:29:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 18:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?